Manja slova Veća slova RSSVijesti

18.03.2020.

Saopštenje: Tržišna inspekcija aktivno kontrolisala trgovce i apoteke

Tržišna inspekcija je u periodu od 9. do 17.3.2020. godine ukupno izvršila 184 kontrole trgovinskih objekata u kojima se vrši promet prehrambenih proizvoda. U 170 slučaja nije došlo do promjene maloprodajne cijene (brašna, mlijeka, jaja, šećera, soli, pirinča, tjestenina, svježeg mesa, ribe, voća i povrća, jestivog ulja, dječije hrane, dječijih pelena, deterdženta za pranje veša i suđa, sapuna), dok je u 14 trgovinskih objekata registrovano povećanje cijena ovih proizvoda. U pogledu formiranja i isticanja cijena kod kontrolisanih subjekata, inspektori nijesu utvrdili nepravilnosti.

18.03.2020.

Saopštenje: Bez nepravlnosti u primjeni mjere zatvaranje kazina, kladionica i kockarnica u Podgorici

Odsjek za inspekciju za igre na sreću u skladu sa realizacijom Naredbe za sprečavanje unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i prenošenja novog korona virusa, obavljala kontrole njene primjene u dijelu koji se odnosi na zatvaranju objekata u kojima se priređuju igre na sreću.

13.03.2020.

Formiranje cijena sredstava za dezinfekciju je slobodno

U vezi pisanja pojedinih medija da u većini apoteka nema medicinskog alkohola i da je cijena „skočila“, obavještavamo javnost da je formiranje cijena medicinskog alkohola i drugih hemijskih dezinfikacionih sredstava slobodno.

05.03.2020.

Održana Taiex-ova radionica o sistemu kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju

Održana Taiex-ova radionica o sistemu kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju

U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove 3. marta održana je dvodnevna TAIEX-ova radionica posvećena upoznavanju sa sistemima kontrole kvaliteta u klinikama za reproduktivnu tehnologiju. Na radionici su učestvovali dr Višnja Orban pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, zdravstveno-sanitarni inspektori, kao i predstavnici crnogorskih zdravstvenih ustanova u ovoj oblasti - državne bolnice Danilo I, kao i privatnih klinika Ars Medica, Life, Codra i Humana reprodukcija.

25.02.2020.

Održan sastanak sa počasnim konzulom Malte Ticijanom Masuom

U Upravi za inspekcijske poslove 24. februara 2020. godine upriličen je sastanak sa Ticijanom Masuom počasnim konzulom Malte u Crnoj Gori, a sastanku su prisustvovali Alija Košuta direktor Uprave, resorni pomoćnik Ragip Deljanin i ostali saradnici. Ovom prilikom razgovaralo se o mogućim vidovima saradnje naše intitucije sa Konzulatom Malte.

25.02.2020.

Podnesena krivična prijava protiv lica koja su vršila krivolov na divlje svinje

Podnesena krivična prijava protiv lica koja su vršila krivolov na divlje svinje

Inspekcija šumarstva, lovstva i bilja podnijela je krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu u vezi sa saznanjem da je grupa lica koja je svoje fotografije objavljivala na društvenim mrežama vršila lov divljih svinja u vrijeme zabrane istog. Naime Lovačka organizacija ,,Ivangrad,, iz Berana shodno Zakonu o divljači i lovstvu donijela je odluku i objavila zabranu lova na divljač počevši od 3. februara 2020 godine, pa sva lica koja se bave lovom strogo su obavezana da poštuju navedenu odluku.

05.02.2020.

Održan sastanak sa ambasadom Francuske

Održan sastanak sa ambasadom Francuske

U Upravi za inspekcijske poslove danas je upriličen sastanak direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute sa Kristin Tudik ambasadorkom Republike Francuske i Izabel Tomas Delić, savjetnicom za evropske integracije. Tom prilikom razmatrani su modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Generalnog inspektorata Francuske.

17.01.2020.

Pomoćnik direktora Uprave susreo se sa ambasadorom Katara

Pomoćnik direktora Uprave susreo se sa ambasadorom Katara

Na sastanku održanom 27. decembra 2019. godine u Ambasadi Katara u Beogradu, g. Ragip Deljanin, pomoćnik direktora Uprave za inspekcijske poslove i g. Mubarak Bin Fahad Al-Thani, ambasador Katara, razgovarali su o mogućnoj saradnji u vidu tehničke podrške Upravi za inspekcijske poslove. Ambasador Katara izrazio je nastojanje da pruži podršku Upravi za inspekcijske poslove u unaprijeđenju tehničkih sredstava kao potpori sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

31.12.2019.

Završen program "Stop sivoj ekonomiji" sa 60 mladih

Završen  program "Stop sivoj ekonomiji" sa 60 mladih

Povodom završetka Programa osposobljavanja i angažovanja mladih na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja “Stop sivoj ekonomiji” koji je trajao šest mjeseci i završio se 31. decembra, 2019. godine u Upravi za inspekcijske poslove upriličen je sastanak direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute sa učesnicima ovog programa.

27.12.2019.

Završeno osposobljavanje za 60 mladih po Vladinom projektu „Stop sivoj ekonomiji“

Povodom završetka Programa osposobljavanja i angažovanja mladih na poslovima spriječavanja neformalnog poslovanja “Stop sivoj ekonomiji” koji je trajao šest mjeseci i završio se 31. januara 2019. godine u Upravi za inspekcijske poslove 26. decembra 2019. godine upriličen je sastanak direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute sa učesnicima ovog programa.