Manja slova Veća slova RSSVijesti

25.03.2020.

Obavještenje o zabrani putničkog međugradskog saobraćaja i zabrani prisustva i zadržavanja

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja koronavirusa daje sledeće uputstvo, a vezano za tumačenje Naredbe: “zabrana putničkog međugradskog saobraćaja, osim za putnička motorna vozila kojima se vrše djelatnosti bitne za promet roba, snabdijevanje i dostavu ljekova, hitnu medicinsku pomoć, komunalne djelatnosti, snabdijevanje gorivom i električnom energijom, prevoz zaposlenih, prevoz lica koja su boravila van mjesta boravka, odnosno prebivališta, radi povratka u to mjesto” i “zabrana prisustva i zadržavanja više od dva lica zajedno na otvorenom javnom mjestu (trotoari, trgovi, ulice, parkovi, šetališta, plaže i sl.), osim za lica koja obavljaju svoje redovne radne zadatke;

24.03.2020.

„Alliance“ doo donirala Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji vozilo „Dacia Logan“

„Alliance“ doo donirala Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji vozilo „Dacia Logan“

Preduzeće „Alliance“ doo doniralo je Zdravstveno-sanitarnoj inspekciji vozilo „Dacia Logan“ kako bi doprinijeli što većoj mobilnosti naših inspektora koji su za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa naročito angažavani na cijeloj teritoriji naše države u cilju najbolje moguće zaštite zdravlja građana.

23.03.2020.

Obavještenje za prevoz lica u službene svrhe

Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanje mjera za sprječavanje širenja koronavirusa DAJE SLJEDEĆE UPUTSTVO, a vezano za tumačenje Naredbe: ‘‘zabrana prevoza više od dva punoljetna lica u putničkom motornom vozilu u isto vrijeme, osim ako se prevoze članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

23.03.2020.

Obavještenje za odgovorna lica koja upravljaju kioscima u kojima se prodaje štampa

Operativni štab za za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, obratio se Institutu za javno zdravlje, a povodom mjera za sprječavanje širenja virusa i dobio sljedeća uputstva:

23.03.2020.

Obavještenje za odgovorna lica koja organizuju i vrše dostavu svih proizvoda

Operativni štab podstiče sve prodavce da svoju prodaju organizuju putem on-line ili telefonskih porudzbina uz isporuku ili dostavu Dostavljanje proizvoda ima za cilj da smanji potrebu za napuštanjem kuće ili stana čime bi se uticalo na smanjeno kretanje gradjana po gradu i posebno njihovo okupljanje na jednom mjestu.

23.03.2020.

Saopštenje: Inspekcija rada će štititi prava zaposlenih za vijeme epidemije koronavirusa

Jedna od mjera Vlade za suzbijanje epidemije koronavirusa je obezbjeđivanje plaćenog odsustva jednom od roditelja/staratelja/ hranitelja/usvojitelja ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života, za vrijeme prekida obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama u trajanju od najmanje 15 dana, počev od 16.marta 2020.godine.

23.03.2020.

Obavještenje Operativnog štaba za podršku privredi za vrijeme trjanja mjera za sprečavanje širenja korona virusa

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je formiralo Operativni štab za podršku privredi za vrijeme trajanja mjera za sprječavanje širenja korona virusa, čiji je cilj nepresetana komunikacija sa predstavnicima privrede u cilju njihovog funkcionisanja u novonastalim okolnostima. Zadatak je definisanje i tumačenje otvorenih pitanja koja su pristigla od strane velikog broja privrednika nakon usvajanja Naredbi za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa, kao i stalna komunikacija sa privredom u cilju što boljeg funkcionisanja usljed nepredviđenih okolnosti izazvanih novim korona virusom.

20.03.2020.

Saopštenje: Sanitarna inspekcija pojačano kontrolisala lica kojima je naložena samoizolacija

Sanitarni inspektori Odsjeka za zdravstveno-sanitarnu inspekciju su juče, 19.3.2020.godine, izvršili kontrolne inspekcijske preglede u vezi sa izvršenjem rješenja kojima je licima određena mjera samoizolacije u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprječavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja novog.

20.03.2020.

Uprava za inspekcijske poslove zaprimila veliki broj prijava građana

Uprava za inspekcijske poslove putem besplatnog Call centra 080 555 555 svakodnevno zaprima prijave građana koje se odnose na nepravilnosti sa terena. U prethodna tri dana, ova uprave je zaprimila čak 158 prijava, koje su se odnosile na nepoštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

18.03.2020.

Saopštenje: Turistička inspekcija kontrolisala ugostiteljske objekte

Turistička inspekcija je 16. i 17.marta vršila pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata u skladu sa Naredbom za preduzimanje privremenih mjera za sprečavanje unošenja u zemlju, suzbijanje i sprečavanje prenošenja novog korona virusa.