Manja slova Veća slova RSSVijesti

26.02.2016.

Turistička inspekcija zapečatila dva turistička objekta

Turistička inspekcija je u toku protekle nedelje vršila pojačan nadzor u Danilovgradu, Nikšiću i Podgorici. Inspektori su izvršili 36 kontrola, u toku kojih su utvrdili 19 nepravilnosti i na osnovu kojih su izdali 15 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.500€.

22.02.2016.

SAOPŠTENJE: NASTAVAK PROJEKTA „BUDI ODGOVORAN. OD TEBE ZAVISI. SIVA EKONOMIJA 0%. U 2016. GODINI

SAOPŠTENJE: NASTAVAK PROJEKTA „BUDI ODGOVORAN. OD TEBE ZAVISI.  SIVA EKONOMIJA 0%. U 2016. GODINI

Nakon izuzetno uspješne realizacije tri faze projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije“, koji je pratila javna kampanja „Budi odgovoran. Od tebe zavisi. Siva ekonomija 0%“, Vlada je odlučila o nastavku istih i tokom 2016. godine, čime će se omogućiti dalje prikupljanje sredstava za finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja, predloženih i podržanih od strane samih građana.

22.02.2016.

Turistička inspekcija vršila nadzor sa Komunalnom policijom

U toku protekle nedelje Turistička inspekcija je vršila zajedničke aktivnosti i sa Komunalnom policijom Podgorice. Izvršen je zajednički nadzor kod tri ugostiteljska objekta u kasnim večernjim časovima i utvrđene su dvije nepravilnosti na osnovu kojih je inspektor izdao dva prekršajna naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 300€. Nepravilnosti su se odnosile na neposjedovanje indetifikacionih oznaka koje su zaposleni dužni da imaju.

18.02.2016.

Turistička inspekcija vršila pojačan nadzor na sjeveru Crne Gore

U toku protekle nedelje Turistička inspekcija je vršila pojačan nadzor u Žabljaku i u Pljevljima.

15.02.2016.

Upravu za inspekcijske poslove posjetio ekspert iz Hrvatske

Dana 15.02.2016. godine u Upravi za inspekcijske poslove je, u organizaciji TAIEX pomoći, počela sa realizacijom petodnevna ekspertska misiija “Inspekcijska kontrola u oblasti transfuzije krvi”. U okviru ove misije predviđeno je da ekspert iz Hrvatske dr Vanja Nikolak predstavnike Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za transfuziju krvi upozna sa evropskim zakonodavstvom i praksom Hrvatske u ovoj oblasti.

03.02.2016.

Tržišna inspekcija kontrolisala kvalitet tečnog goriva naftnog porijekla

Tržišna inspekcija je u toku protekle dvije nedelje vršila kontrolu kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla.

02.02.2016.

Turistička inspekcija u protekle dvije nedelje utvrdila 154 nepravilnosti

U protekle dvije nedelje Turistička inspekcija je izvršila 262 inspekcijska pregleda u toku kojih je utvrdila 154 nepravilnosi. Na osnovu utvrđenih nepravilnosti inspektori su izrekli 102 mjere ukazivanja, uručili 4 rešenja o otklanjanju nepravilnosti, 3 rešenja o zabrani pružanja usluga smještaja, jedno rešenje o zabrani rada, izvršili pečaćenje jednog ugostiteljska objekta i izdali 58 prekršajnih naloga sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 10.500€.

01.02.2016.

Ambasador Velike Britanije posjetio Upravu za inspekcijske poslove

Ambasador Velike Britanije posjetio Upravu za inspekcijske poslove

Dana 01. februara 2016. godine u Upravi za inspekcijske poslove upriličen je susret Njegove Ekselencije ambasadara Velike Britanije u Crnoj Gori gospodina Jana Vitinga i direktora Uprave za inspekcijske poslove gospodina Božidara Vuksanovića. Povod za organizovanje ovog sastanka je dogovaranje ekspertske pomoći koju će ambasada Velike Britanije u Crnoj Gori pružiti Upravi za inspekcijske poslove u cilju izrade Strateškog plana.

29.01.2016.

Vršena kontrola igračaka

Krajem godine, u skladu sa Godišnjim planom za kontrolu proizvoda na tržištu, vršena je kontrola igračaka.

21.01.2016.

Upravu za inspekcijske poslove posjetio ekspert iz Slovenije

Upravu za inspekcijske poslove posjetio ekspert iz Slovenije

U organizaciji Evropske komisije – TAIEX pomoći u Upravi za inspekcijske poslove je od 18. do 20. januara boravio ekspert iz Slovenije za izradu Plana integriteta, gospođa Andrejka Grlić.