Manja slova Veća slova RSSVijesti

12.07.2017.

Saopštenje: Održana Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori

Saopštenje: Održana Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove i EU Info centra, 11.jula 2017.godine, održana je Konferencija za medije posvećena bezbjednosti igračaka u Crnoj Gori. Na Konferenciji su govorili ambasador EU u Crnoj Gori, Aivo Orav, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, dr Višnja Orban, predsjednica Centra za zaštitu potrošača, Olga Nikčević i direktorica udruženja Roditelja, Kristina Mihailović.

06.07.2017.

Saopštenje: Inspekcija za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja vršila pojačan nadzor

Inspekcija za šumarstvo, lovstvo i zaštitu bilja je u junu i prvoj nedjelji jula 2017. godine, u skladu sa Dinamičkim planom rada, vršila pojačani nadzor u pogledu poštovanja propisanih obaveza subjekata u dijelu obavljanja prometa drvnih sortimenata, kao i da li se na postrojenjima za preradu drveta, vrši prerada žigosanog drveta i drveta snadbjevenog uvjerenjem o porijeklu.

20.06.2017.

U periodu od 8. do 15. juna, inspektori izvršili ukupno 1.190. kontrola u pojačanom nadzoru u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove je u perodu od 8. juna do 15.juna 2017.godine izvršila ukupno 1.190 kontrola u kojima je utvrđeno 690 nepravilnosti, dok je ukazivanja bilo 233.

05.06.2017.

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda"

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda"

Kako bi turistička ponuda Crne Gore bila još bolja i kvalitetnija, inspektori Uprave za inspekcijske poslove biće svakodnevno u crnogorskim turističkim centrima do kraja avgusta da doprinesu legalnom prometu roba i usluga, legalnom zapošljavanju, ali i da zaštite bezbjednost i zdravlje ljudi- kazao je u razgovoru za Pobjedu direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović.

02.06.2017.

Saopštenje: U Ulcinju održan sastanak sa zakupcima kupališta

Koordinator inspekcijskih službi Uprave za inspekcijske poslove u Ulcinju, Svetlana Šljivančanin, u saradnji sa predsjednikom opštine Ulcinj Nazifom Cungom, održala je sastanak sa zakupcima kupališta u ovoj opštini. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Crvenog krsta CG, Ivan Terzić.

02.06.2017.

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove je juče, 1.juna, počela sa pojačanim nadzorom u primorskim opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi.

02.06.2017.

Saopštenje: Tržišna inspekcija vršila pojačan nadzor na sjeveru

Tržišna inspekcija je u periodu od 17 - 18. maja 2017.godine, u skladu sa Dinamičkim planom rada, vršila pojačani nadzor. Ovaj nadzor je sproveden od strane 6 tržišnih inspektora iz Podgorice, koji su u tri ekipe vršili nadzor na području opština Berane, Rožaje, Bijelo Polje, Žabljak i Pljevlja.

31.05.2017.

Saopštenja: Prosvjetna inspekcija izvršila nadzor privatnih fakulteta

Ministarstvo prosvjete je Upravi za inspekcijske poslove podnijelo zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora nad privatnim ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori, kojim je zatražen inspekcijski nadzor u odnosu na to da li ustanove: imaju licencu za rad; realizuju li akreditovane studijske programe; naplaćuju li utvrđene školarine i druge naknade studentima; imaju li donijeta opšta akta; vode li propisanu evidenciju; imaju li odluke o izboru u akademsko zvanje za akademsko osoblje i poštuju li prava i obaveze studenata.

19.05.2017.

Saopštenje: Održan sastanak sa predstavnicima JP za upravljanje morskim dobrom i službom Spasilaštvo na vodi Crvenog Krsta Crne Gore

Saopštenje: Održan sastanak sa predstavnicima JP za upravljanje morskim dobrom i službom Spasilaštvo na vodi Crvenog Krsta Crne Gore

Uprava za inspekcijske poslove je danas, 19.maja 2017.godine, održala sastanak sa predstavnikom JP za upravljanje morskim dobrom, g. Rankom Malovićem i predstavnikom spasilaca, g. Ivanom Terzićem u cilju pripreme metodologije rada tokom pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni.

12.05.2017.

Saopštenje: Održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone 2017

Saopštenje: Održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone 2017

Uprava za inspekcijske poslove i ove godine organizuje pojačani inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, povodom čega je juče, 11.maja 2017.godine, u Upravi održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone.