Manja slova Veća slova RSSVijesti

17.10.2016.

Na tržištu Crne Gore u septembru pronađeno 20 vrsta opasnih proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove, Odsjek za Tržišnu inspekciju, je u septembru 2016. godine, pronašla na tržištu Crne Gore 20 vrsta opasnih proizvoda u ukupnoj količini od 107 komada.

14.10.2016.

Potrebna dokumenta za izdavanje sanitarne saglasnosti za upotrebu

Sanitarnu saglasnost (opšte sanitarno - higijenske uslove) za upotrebu objekta moraju imati oni objekti u okviru kojih se obavljaju zdravstvene djelatnosti; djelatnosti javnog snabdijevanja stanovništva vodom za piće; djelatnosti pružanja usluga njege i uljepšavanja lica i tijela i nemedicinske estetske intervencije; djelatnosti socijalne zaštite; vaspitno-obrazovne djelatnosti; djelatnosti kulture, fizičke kulture, sporta i rekreacije i druge djelatnosti određene posebnim propisima.

13.10.2016.

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija  “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

U utorak i srijedu, 11. i 12. oktobra 2016. godine, u hotelu “Aurel” u Podgorici, održana je regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”. Konferencija koja je bila posvećena uspostavljanju i jačanju regionalne saradnje u cilju unaprijeđenja tržišnog nadzora, održana je u organizaciji Uprave za inspekcijske poslove uz podršku Evropske komisije (TAIEX).

07.10.2016.

Tržišna inspekcija preduzela mjere za zaštitu žiga – robne marke „Target”

Tržišna inspekcija je postupajući po opštem zahtjevu nosioca prava za zaštitu prava intelektualne svojine koji se odnosi na zaštitu znaka – žiga robne marke „Target”, krajem septembra i početkom oktobra mjeseca, vršila pojačan nadzor kod trgovaca koji prometuju robu sa ovim brendom.

06.10.2016.

Pojačani nadzor prometa duvanskih proizvoda

Tokom septembra mjeseca vršen je nadzor nad prometom duvanskih proizvoda i to sa aspekta primjene zakona koji uređuju ovu oblast Zakona o duvanu i Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda. Nadzor je vršen i sa aspekta primjene odredbi Zakona o unutrašnjoj trgovini u odnosu na poštovanje odredbi u vezi sa vođenjem propisane evidencije, formiranje cijena. U dijelu zaštite potrošača, nadzor je vršen u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti potrošača, a bio je usmjeren na isticanje cijena na propisan način, izdavanja računa, i dr.

06.10.2016.

Kontrola turističkih vodiča

Turistička inspekcija je u skladu sa Zakonom o turizmu, 1. i 2. oktobra vršila pojačan nadzor turističkih vodiča u Budvi , Cetinju i Njegušima.

05.10.2016.

Tržišna inspekcija kontrolisala kvalitet tečnog goriva naftnog porijekla

Tržišna inspekcija je u septembru 2016.godine vršila kontrolu kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla u skladu sa odredbama Zakona o energetici („Sl.list CG“, br.10/15), Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti („Sl.list CG“, br.50/11), a shodno odredbama Pravilnika o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla („Sl.list CG“, br.1/16).

05.10.2016.

Najava: Regionalna Konferencija “Tržišni nadzor - praksa i izazovi”

U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove uz podršku Evropske Komisije (TAIEX), u utorak i srijedu, 11 i 12. oktobra, u Hotelu „Aurel“ u Podgorici, održaće se dvodnevna regionalna Konferencija “Tržišni nadzor - praksa i izazovi”.

04.10.2016.

Predstavnici Uprave za inspekcisjke poslove prisustvovali radionici o elektronskoj trgovini

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove prisustvovali su dvodnevnoj radinonici o elektronskoj trgovini, koja je održana 3 i 4. oktobra u Podgorici, u organizaciji Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, a u u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskoj trgovinskoj organizaciji sa sjedištem u Ženevi.

04.10.2016.

Tržišna inspekcija preduzela mjere za zaštitu žiga – robne marke „Moncler”

Tržišna inspekcija je u periodu od 20. do 28. septembra 2016. godine, postupajući po opštem zahtjevu nosioca prava za zaštitu prava intelektualne svojine koji se odnosi na zaštitu znaka – žiga robne marke „Moncler”, vršila pojačan nadzor kod trgovaca koji prometuju robu sa ovim brendom.