Manja slova Veća slova RSSVijesti

28.02.2018.

Održan sastanak sa predstavnicima Mašinskog fakulteta i Ministarstva ekonomije

Održan sastanak sa predstavnicima Mašinskog fakulteta i Ministarstva ekonomije U Upravi za inspekcijske poslove održanje sastanak na temu kontrole energetske efikasnosti proizvoda na tržištu. Sastanku su, osim predstavnika Uprave za inspekcijske poslove, prisustvovali i predstavnici Ministarstva ekonomije, kao i predstavnici Mašinskog fakulteta u Podgorici koji su inicirali ovaj sastanak.

20.02.2018.

Uspostavljanje sistema kontrole energetske efikasnosti proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove, zajedno sa Ministarstvom ekonomije, radi na uspostavljanju sistema kontrole primjene propisanih zahtjeva za energetsku efikasnost proizvoda.

19.02.2018.

U Upravi za inspekcijske poslove održana ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu"

U Upravi za inspekcijske poslove održana ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu"

U Upravi za inspekcijske poslove je, u okviru TAIEX podrške, održana dvodnevna ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu". Prvog dana ekspertske misije pomoćnica direktora, gospođa Višnja Orban, predstavila je nadležnosti Zdravstvene inspekcije, oblasti u kojima postoji rizik od korupcije, kao i mjere koje inspektori preduzimaju. Takođe, glavni inspektor za javne nabavke, gospodin Hivzo Kajević, predstavio je nadležnosti Inspekcije za javne nabavke, kao i oblasti u kojima postoji rizik od korupcije i mjere koje inspektori preduzimaju. Ovoj misiji prisustvovala su dva eksperta iz Litvanije, koji su predstavili svoj sistem borbe protiv korupcije.

19.01.2018.

Održana rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru

Dana 18.01.2018. godine u Privrednoj komori Crne Gore održana je rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, na kojoj su učestvovali i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove.

08.12.2017.

Zajednička inspekcijska kontrola u Bugarskoj

Zajednička inspekcijska kontrola u Bugarskoj

Zdravstveno-sanitarna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, dr Karmela Mujičić, učestvovala je u četvorodnevnoj VISTART WP8 inspekcijskoj kontroli u Sofiji. Inspekcijsku kontrolu su u Medicinskom centru za suradnu reprodukciju "REPROBIOMED" LTD Sofija vršila ukupno četiri inspektora – dva gostujuća i dva domaća.

22.11.2017.

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradanji Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Saopštenje: Potpisan Memorandum o saradanji Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Alija Košuta i direktor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Suljo Mustafić, juče 21.novembra 2017.godine, potpisali su Memorandum o saradnji ove dvije institucije.

17.11.2017.

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove prisustvovala obuci za borbu protiv korupcije u Pragu u organizaciji CELLI Instituta

Predstavnica Uprave za inspekcijske poslove prisustvovala obuci za borbu protiv korupcije u Pragu u organizaciji CELLI Instituta

U oraganizaciji CELLI Instituta (Centralna i istočno-evropska pravna inicijativa) i Ambasade SAD-a u Podgorici, u Pragu je održana petodnevna obuka na temu „Istraživanje i krivično gonjenje korupcije u javnom sektoru“ (6-10.oktobar), na kojoj je učestvovala predstavnica Uprave za inspekcijske poslove, Marina Radulović.

15.11.2017.

Jedanaest vrsta igračaka neusaglašeno sa propisima

U oktobru 2017. godine sanitarni inspektori su vršili planirani (proaktivni) nadzor proizvoda – plastičnih igračaka na tržištu. Ukupno je izvršeno petnaest pregleda kod uvoznika, distributera i u maloprodaji. Prilikom pregleda vršen je fizički pregled i pregled prateće dokumentacije.

14.11.2017.

Održan sastanak u Farmaceutskoj komori

Održan sastanak u Farmaceutskoj komori

U toku protekle nedelje u prostorijama Farmaceutske komore održan je sastanak na kojem je pomoćnica direktora, doktorka Višnja Orban, odgovarala na pitanja farmaceuta u vezi sa tumačenjem Zakona o lijekovima i Pravilnika o obrascu i sadržini recepta, kriterijumima za klasifikaciju ljekova, kao i načinu propisivanja i izdavanja ljekova. Sastanku su prisustvovali predstavnici kako državnog, tako i privatnog apotekarskog sektora.