Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.12.2016.

Kontrola kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla

Kontrola kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla Tržišna inspekcija je u toku novembra vršila kontrolu kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla u skladu sa odredbama Zakona o energetici, Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti, a shodno odredbama Pravilnika o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla.

07.12.2016.

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija vršila pojačani inspekcijski nadzor bezbjednosti igračaka

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija vršila pojačani inspekcijski nadzor bezbjednosti igračaka

Zdravstveno – sanitarna inspekcija je u novembru, u skladu sa godišnjim planom rada, vršili planirani (proaktivni) nadzor proizvoda, plastičnih igračaka na tržištu. Ukupno je izvršeno 42 pregleda kod uvoznika, distributera i u maloprodaji. Prilikom pregleda vršen je fizički pregled i pregled prateće dokumentacije.

05.12.2016.

Saopštenje: Kontrola bespravne gradnje

Uprava za inspekcijske poslove je u prethodnom periodu vršila pojačani nadzor u dijelu kontrole bespravne gradnje na cijeloj teritoriji Crne Gore.

01.12.2016.

Saopštenje: Turistička inspekcija u novembru izvršila 534 nadzora

Turistička inspekcija je tokom novembra mjeseca izvršila 534 nadzora, u kojima je utvrđeno 275 nepravilnosti. Iste su se odnosile na: otpočinjanje djelatnosti bez odobrenja za rad, neispunjavanje minimalno tehničkih uslova za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, neutvrđene normative hrane i pića, neisticanje cijena usluga ili nedovoljan broj cjenovnika koji su dostupni gostima, neizdavanje fiskalnih računa, usluživanje proizvoda bez deklaracije i usluživanje alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina.

29.11.2016.

Uvoz piletine u Crnu Goru u 2016.godini

Veterinarska inspekcija vrši kontrolu uvoza piletine u Crnu Goru preko graničnih prelaza. U periodu od 1. januara do 31. oktobra 2016.godine, vršila je kontrolu ukupno 494 pošiljki, od čega je uzorkovano 136. Od toga je uzeto 250 uzoraka, od čega su četiri bila neispravna

28.11.2016.

Saopštenje: Tutirstička inspekcija zatvorila ugostiteljski objekat zbog točenja alkoholnih pića maloljetnicima

Turistička inspekcija je 26. i 27.novembra, u saradnji sa Upravom policije - Odjeljenjem za maloljetnicku delikvenciju, u Podgorici, sprovela kontrolu točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima.

24.11.2016.

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove i Evropska Komisija (TAIEX) su u utorak i srijedu, 22. i 23. novembra 2016. godine, u Hotelu „Aurel“ , održali radionicu o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda.

18.11.2016.

Najava: TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

U organizaciji Uprave za inspekcijske poslove uz podršku Evropske Komisije (TAIEX), u utorak i srijedu, 22 i 23. novembra, u hotelu „Aurel“ u Podgorici, održaće se dvodnevna radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda.

18.11.2016.

Saopštenje: U Crnu Goru nije prispjela pošiljka mesa iz 1982.godine

Veterinarska inspekcija Uprave za inspekcijske poslove je u skladu sa informacijama dobijenih iz medija i u saradnji sa carinskim službenicima, u slobodnoj zoni Luka Bar izvršila naknadni pregled dokumentacije i identifikacijsku provjeru pošiljki životinjskog porijekla na Kontejnerskom terminalu Luka Bar.

17.11.2016.

Turistička inspekcija vršila kontrole u Tuzima

Turistička inspekcija je 8. 11. i 15. novembra sprovela inspekcijske kontrole na području gradske Opštine Tuzi sa posebnim akcentom na rad bez odobrenja.