Manja slova Veća slova RSSVijesti

16.12.2016.

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor U Upravi za inspekcijske poslove, 15.decembra 2016.godine, održana je III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor, kojoj su prisustvovali članovi - predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

15.12.2016.

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Uprava za inspekcijske poslove je na inicijativu NVO „35mm“, danas, 15.decembra 2016.godine, održala sastanak povodom zaključivanja Memoranduma o saradnji između NVO „35 mm“ i Uprave za inspekcijske poslove. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Darko Ivanović, generalni sekretar Fondacije "Građanska alijansa" čiji je osnivač i član NVO "35mm" i Kristina Ćetković zadužena za realizaciju projekta "Marginalizovani od strane sistema: Ne više".

14.12.2016.

Saopštenje: Kontrola zakonskih mjerila u zdravstvu

Metrološka inspekcija je u prethodnom periodu kontrolisala manometare za kontrolu krvnog pritiska na odjeljenima Kliničkog centra u dijelu ispunjenosti zahtjeva propisanih Pravilnikom o načinu utvrđivanja ispunjenosti metroloških zahtjeva za zakonska mjerila. Sva mjerila koja su ispunila propisane zahtjeve ušla su u proces ovjeravanja kod Zavoda za metrologiju, dok su mjerila koja nijesu ispunila zahtjeve uklonjena iz upotrebe.

09.12.2016.

Kontrola kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla

Kontrola kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla

Tržišna inspekcija je u toku novembra vršila kontrolu kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla u skladu sa odredbama Zakona o energetici, Zakona o tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti, a shodno odredbama Pravilnika o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla.

07.12.2016.

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija vršila pojačani inspekcijski nadzor bezbjednosti igračaka

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija vršila pojačani inspekcijski nadzor bezbjednosti igračaka

Zdravstveno – sanitarna inspekcija je u novembru, u skladu sa godišnjim planom rada, vršili planirani (proaktivni) nadzor proizvoda, plastičnih igračaka na tržištu. Ukupno je izvršeno 42 pregleda kod uvoznika, distributera i u maloprodaji. Prilikom pregleda vršen je fizički pregled i pregled prateće dokumentacije.

05.12.2016.

Saopštenje: Kontrola bespravne gradnje

Uprava za inspekcijske poslove je u prethodnom periodu vršila pojačani nadzor u dijelu kontrole bespravne gradnje na cijeloj teritoriji Crne Gore.

01.12.2016.

Saopštenje: Turistička inspekcija u novembru izvršila 534 nadzora

Turistička inspekcija je tokom novembra mjeseca izvršila 534 nadzora, u kojima je utvrđeno 275 nepravilnosti. Iste su se odnosile na: otpočinjanje djelatnosti bez odobrenja za rad, neispunjavanje minimalno tehničkih uslova za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, neutvrđene normative hrane i pića, neisticanje cijena usluga ili nedovoljan broj cjenovnika koji su dostupni gostima, neizdavanje fiskalnih računa, usluživanje proizvoda bez deklaracije i usluživanje alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina.

29.11.2016.

Uvoz piletine u Crnu Goru u 2016.godini

Veterinarska inspekcija vrši kontrolu uvoza piletine u Crnu Goru preko graničnih prelaza. U periodu od 1. januara do 31. oktobra 2016.godine, vršila je kontrolu ukupno 494 pošiljki, od čega je uzorkovano 136. Od toga je uzeto 250 uzoraka, od čega su četiri bila neispravna

28.11.2016.

Saopštenje: Tutirstička inspekcija zatvorila ugostiteljski objekat zbog točenja alkoholnih pića maloljetnicima

Turistička inspekcija je 26. i 27.novembra, u saradnji sa Upravom policije - Odjeljenjem za maloljetnicku delikvenciju, u Podgorici, sprovela kontrolu točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima.

24.11.2016.

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove i Evropska Komisija (TAIEX) su u utorak i srijedu, 22. i 23. novembra 2016. godine, u Hotelu „Aurel“ , održali radionicu o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda.