Manja slova Veća slova RSSVijesti

09.01.2017.

Pojačan nadzor hrane

Inspektori sanitarne inspekcije su u decembru Podgorici uzeli ukupno 13 uzoraka za analizu na prisustvo Listerije. Od ukupnog broja uzoraka, 11 je uzeto u unutrašnjoj kontroli, a dva uzorka su uzeta na uvozu. Uzeto je ukupno devet uzoraka gotovih proizvoda od mesa, dva uzorka mlječnih proizvoda (dvije vrste sira) i dva uzorka “Humana 1”, mlijeka za odojčad. Rezultati analiza svih uzoraka odgovarali su mikrobiološkim zahtjevima koji su definisani u Prilogu 1 Uredbe o mikrobiološkim kriterijumima za bezbjednost hrane (“Sl. list Crne Gore” br. 26/16).

30.12.2016.

Srećna Nova godina!

Srećna Nova godina!

27.12.2016.

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove sjutra, 28.decembra, počinje sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.

27.12.2016.

Saopštenje: Održana Konferencija posvećena zaštiti potrošača

Glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić, predstavila je oblast zaštite potrošača na konferenciji, koja je održana 22.decembra u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori „ZAŠTITI.ME““, koji finansira Evropska unija, a sprovodi CeMI, u saradnji sa partnerima Centrom za zaštitu potrošača (CEZAP), asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa (MAEIP).

23.12.2016.

Obaveze uvoznika sadnog materijala

Kako je ovo period kada se najviše uvozi sadni materijal voća i loznih kalemova, Fitosanitarna inspekcija upozorava sve uvoznike sadnog materijala voća, loznih kalemova, ukrasnog bilja da svoj uvoz planiraju u skladu sa važećim propisima koji pokrivaju ovu oblast.

21.12.2016.

Saopštenje: Održan sastanak posvećen jačanju saradnje učesnika Sistema za zaštitu potrošača

Saopštenje: Održan sastanak posvećen jačanju saradnje učesnika Sistema za zaštitu potrošača

U Upravi za inspekcijske poslove 20.decembra 2016.godine održan je sastanak povodom unapređivanja saradnje učesnika u Sistemu za zaštitu potrošača (www.potrosac.me ).

19.12.2016.

Saopštenje: Pomoćniica direktora, gđa Orban, prisustvovala sastanku Udruženja ugostitetalja u Budvi

Gđa Višnja Orban, pomoćnica direktora Uprave za inspekcisjke poslove, u petak 16. decembra, prisustvovala je svečanoj Skupštini Udruženja ugostitelja u Budvi.

16.12.2016.

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor

U Upravi za inspekcijske poslove, 15.decembra 2016.godine, održana je III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor, kojoj su prisustvovali članovi - predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

15.12.2016.

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Uprava za inspekcijske poslove je na inicijativu NVO „35mm“, danas, 15.decembra 2016.godine, održala sastanak povodom zaključivanja Memoranduma o saradnji između NVO „35 mm“ i Uprave za inspekcijske poslove. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Darko Ivanović, generalni sekretar Fondacije "Građanska alijansa" čiji je osnivač i član NVO "35mm" i Kristina Ćetković zadužena za realizaciju projekta "Marginalizovani od strane sistema: Ne više".

14.12.2016.

Saopštenje: Kontrola zakonskih mjerila u zdravstvu

Metrološka inspekcija je u prethodnom periodu kontrolisala manometare za kontrolu krvnog pritiska na odjeljenima Kliničkog centra u dijelu ispunjenosti zahtjeva propisanih Pravilnikom o načinu utvrđivanja ispunjenosti metroloških zahtjeva za zakonska mjerila. Sva mjerila koja su ispunila propisane zahtjeve ušla su u proces ovjeravanja kod Zavoda za metrologiju, dok su mjerila koja nijesu ispunila zahtjeve uklonjena iz upotrebe.