Manja slova Veća slova RSSVijesti

23.10.2018.

Održana TAIEX-ova ekspertska misija iz oblasti vantjelesne oplodnje

U Upravi za inspekcijske poslove, uz podršku TAIEX-a (Tijela Evropske komisije za tehničku pomoć i razmenu informacija), održana je četvorodnevna ekspertska misija (15-18. oktobar) na temu „Liječenje neplodnosti korišćenjem asistiranih reproduktivnih tehnologija.“ Cilj ove ekspertske misije bio je detaljno upoznavanje sa implementacijom zakonodavstva EU u oblasti tkiva i ćelija tj. sa procedurama uzimanja i transplantacije ljudskih tkiva i ćelija za svrhu medicinskog tretmana, sa posebnim akcentom na medicinske tretmane neplodnosti uz upotrebu asistiranih reproduktivnih tehnologija.

23.10.2018.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove učestvovali na EPSO konferenciji održanoj u Bugarskoj

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove učestvovali na EPSO konferenciji održanoj u Bugarskoj

U organizaciji Evropske mreže nadzornih organa za oblast zdravlja i socijalne zaštite (EPSO) održana je trodnevna konferencija u Sofiji (10-12. oktobra 2018. godine), gdje su Upravu za inspekcijske poslove predstavili dr Višnja Orban, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, Vlastimir Knežević glavni inspektor socijalne i dječje zaštite i Milena Ostojić saradnica za međunarodnu saradnju.

18.09.2018.

Uspješna sezona rezultat zapošljavanja mladih inspektora i stalne koordinacije kojom je izbjegnut sukob nadležnosti

Uspješna sezona rezultat zapošljavanja mladih inspektora i stalne koordinacije kojom je izbjegnut sukob nadležnosti

Paralelno sa akivnostima na primorju, gdje je turistička sezona bila u jeku, Uprava za inspekcijske poslove je pojačano vršila nadzor i u pet sjevernih opština, čemu u prilog govori i činjenica da je u naznačenom periodu ukupno na teritoriji Crne Gore izvršeno gotovo 18,5 hiljada kontrola, pri čemu je u više od pola utvrdila nepravilnosti

12.09.2018.

Održana TAIEX-ova radionica iz oblasti kontrole turističkih usluga

Održana TAIEX-ova radionica iz oblasti kontrole turističkih usluga

Na zahtjev Uprave za inspekcijske poslove – Turističke inspekcije, a uz podršku TAIEX-a (Instrument Evropske komisije za tehničku pomoć i razmenu informacija) organizovana je dvodbnevna radionica (6-7 septembar) na temu inspekcijskog nadzora u oblasti turističkih usluga.

22.08.2018.

U prve dvije nedjelje avgusta utvrđeno 1574 nepravilnosti

Od početka ljetnje turističke sezone Turistička, Inspekcija rada, Sanitarna, Zdravstvena i Tržišna inspekcija vrše pojačani nadzor u svim turističkim gradovima, a u samo prve dvije nedjelje avgusta obavljeno je 568 kontrola u oblastima ugostiteljstva, građevinarstva, trgovine i zanatstva, utvrđeno je 1574 nepravilnosti, a izrečeno 1483 prekršajnih naloga i 10 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

20.08.2018.

Sanitarna inspekcija kaznila Tre canne

Sanitarna inspekcija je prilikom mjerenja vrijednosti rezidualnog hlora u objektu Tre canne (11.08.2018) utvrdila odstupanje od dozvoljenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o bližim zahtjevima koje u pogledu bezbijednosti treba da ispunjava voda za piće (Sl.list CG broj 24/012). U svim ugostiteljskim objektima koji se nalaze u prizemlju zgrade Tre canne kao i u ugostiteljskom objektu na petnaestom spratu zgrade, vrijednosti rezdulanog hlora su prelazile gornju dozvoljenu granicu.

03.08.2018.

Potpisan Sporazum o saradnji između RAE i Uprave za inspekcijske poslove

Potpisan Sporazum o saradnji između RAE i Uprave za inspekcijske poslove

Uprava za inspekcijske poslove i Regulatorna agencija za energetiku potpisale su 31. jula 2018. godine Sporazum o saradnji sa ciljem da kroz zajednički rad i razmjenu iskustava, svako iz svog domena nadležnosti, doprinesu zaštiti korisnika električne energije.

04.07.2018.

Inspekcije od početka pojačanog nadzora do 30. juna utvrdile 2.394 nepravilnosti

Uprava za inspekcijske poslove je u perodu od 11. juna do 30. juna 2018. godine izvršila ukupno 3.883 kontrole, u okviru kojih je utvrdila 2.394 nepravilnosti. Na osnovu utvrđenih nepravilnosti, inspektori su izrekli mjeru ukazivanja u 869 slučajeva, dok je u 820 slučajeva doneseno rješenje. Na osnovu počinjenih prekršaja izdata su 2.004 prekršajna naloga, sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 647.910€ i podneseno pet zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

25.06.2018.

Inspekcije Uprave sprovode pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Inspekcije Uprave sprovode pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove od 11. juna 2018. godine vrši pojačani nadzor u primorskim opštinama i planinskim turističkim centrima. U ovom nadzoru učestvuje 70 inspektora.

30.05.2018.

Održan sastanak sa predstavnicima EPSO organizacije

Održan sastanak sa predstavnicima EPSO organizacije

U Upravi za inspekcijske poslove održan je sastanak sa predstavnicima organizacije EPSO. Ova organizacija predstavlja evropsko partnerstvo inspekcijskih organa iz oblasti zdravstva i socijalne njege. S tim u vezi, na sastanku su predstavnici Zdravstvene inspekcije i Inspekcije za socijalnu i dječju zaštitu govorili o svojim nadležnostima i oblastima koje bi trebalo unaprijediti.