Manja slova Veća slova RSSVijesti

10.05.2017.

Saopštenje: Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su kamile u Dahni u dobrom stanju

Po inicijativi NVO »Spas« u kojoj se navodi da su kamile zatvorene u teretni kamion, predviđen za transport kamila, već 10 mjeseci, te su na taj način mučene u zatvorenom prostoru, inspekcijski nadzor su izvršile Ekološka i Veterinarska inspekcija.

28.04.2017.

Saopštenje: Sanitarna inspekcija izvršila nadzor po obavještenju Instituta za javno zdravlje o pojavi bolničke infekcije u kardiohirurškom centru

Sanitarna inspekcija je danas, 28.aprila 2017. godine izvršila inspekcijski nadzor u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i utvrdila da je tim za nadzor, prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija KCCG, na čelu sa dr specijalistom epidemiologom KCCG, preduzeo mjere za prevenciju suzbijanja i širenja bolničke infekcije.

30.03.2017.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio: Spremni krećemo u pojačane kontrole tokom predstojeće sezone

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio: Spremni krećemo u pojačane kontrole tokom predstojeće sezone

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio je sprovođenje pojačanog inspekcisjkog nadzora tokom ljetnje turističke sezone i istakao da Uprava za inspekcijske poslove već ima veliko iskustvo kada je u pitanju pojačani inspekcijski nadzora. Samim tim, istakao je da je koordinacija inspekcija svake godine na boljem nivou i rad inspektora je sve efikasniji i efektivniji.

24.03.2017.

Saopštenje: Inspekcija zaštite prostora pristupila administrativnom izvršenju rješenja o rušenju

Danas, 24.03.2017. godine, sa početkom u 10 časova, Inspekcija zaštite prostora pristupila je administrativnom izvršenju rješenja o rušenju. Porušen je nelegalno sagrađen objekat NN investitora u naselju Donji Stoj u Ulcinju. Objekat je gabarita 13x15m temeljna cokla i nalazi se u zoni posebne namjene - Morsko Dobro Crne Gore.

14.03.2017.

Saopštenje: Uprava za inspekcijske poslove u 2016.godini izvršila ukupno 114.901 inspekcijski pregled

Saopštenje: Uprava za inspekcijske poslove u 2016.godini izvršila ukupno 114.901 inspekcijski pregled

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, na Konferencija za medije, koja je održana 10. marta 2017. godine, nakon 16. sjednice Vlade, u Press centru Vlade, predstavio je izvještaj o radu Uprave za inspekcijske poslove u 2016.godini.

02.03.2017.

Obavještenje: Izdavanje potvrda za Konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata za 2017.godinu

Potvrde koje izdaje Uprava za inspekcijske poslove za Konkurs za sufinansiranje programa sportskih subjekata za 2017.godinu, mogu se podići u arhivi Uprave za inspekcijske poslove, svakog radnog dana od 10h do 15h na adresi Ul. Oktobarske revolucije br. 130.

01.03.2017.

Saopštenje: Potpisan Protokol o saradnji socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove

Saopštenje: Potpisan Protokol o saradnji  socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove

Između socijalnih partnera i Uprave za inspekcijske poslove danas je zaključen Protokol o saradnji koji su potpisali Božidar Vukasnović direktor Uprave za inspekcijske poslove, Srđa Keković generalni sekretar Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Svetlana Vuksanović predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore i Duško Zarubica generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore.

17.02.2017.

Saopštenje: Kontrola zaraženih palmi

Uprava za inspekcijske poslove, Fitosanitarna inspekcija je u toku prethodne sedmice počela sa aktivnostima u cilju suzbijanja širenja i uništavanja crvenog palminog surlaša, Rynchophorus ferrugineus, na napadnutim palmama u svim primorskim opštinama.

10.02.2017.

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju

Povodom nelegalne gradnje objekata, u Ulcinju je danas održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, te njihovi saradnici.

07.02.2017.

Saopštenje: Turistička inspekcija kontrolisala hotele

Turistička inspekcija je tokom januara vršila kontrolu hotela, kojom prilikom je obišla 57 njih i utvrdila da 27 hotela nije radilo (djelatnost obavljaju samo tokom ljetnje turističke sezone).