Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

25.08.2017.

Састанак Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе

Састанак Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе У циљу сумирања досадашњих резултата праћења љетње туристичке сезоне, 24.августа, 2017. године, је у Будви организован обилазак терена и састанак представника Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе.

25.08.2017.

Интервју Алије Кошуте, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Дан"

Интервју Алије Кошуте, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Дан"

У Управи за инпекцијске послове упражњено је 120 мјеста за инспекторе и очекујемо да ће у наредном периоду бити обезбијеђена неопходна средства из буџета, која су предуслов за нова запошљавања, казао је у разговору за „Дан“ директор те институције Алија Кошута. Он је најавио да ће за вријеме његовом мандата фокус бити на сузбијању сиве економије, стварању лојалне конкуренције и заштити потрошачких и других права грађана.

14.08.2017.

Саопштење: Инспекција рада контролисала градилишта у циљу праћења примјене мјера у области заштите и здравља на раду

У оквиру својих редовних активности, Инспекција рада прати примјену мјера у области заштите и здравља на раду, посебно на градилиштима и тамо гдје се радови одвијају на отвореном простору. Послодавци су дужни да приликом екстремно високих температура досљедно поштују Закон о заштити и здрављу на раду и подзаконска акта (Правилник о мјерама заштите на радном мјесту). Радови на отвореном простору при високим спољним температурама треба да се обављају у складу са прописима, стандардима, актом о процјени ризика, посебним упутствима за безбједан рад на радном мјесту и препорукама издатим од стране органа државне управе надлежног за послове рада или органа управе надлежног за послове здравља.

01.08.2017.

Саопштење: Тржишна инспекција извршила контролу промета на мало дуванских производа

Тржишна инспекција је 27. јула 2017. године извршила контролу промета на мало дуванских производа, у објекту типа киоск, на адреси Александра Пушкина бб. Подгорица и том приликом у продаји нашла цигарете без поријекла о набавци робе и без акцизних маркица.

12.07.2017.

Саопштење: Одржана Конференција за медије посвећена безбједности играчака у Црној Гори

Саопштење: Одржана Конференција за медије посвећена безбједности играчака у Црној Гори

У организацији Управе за инспекцијске послове и ЕУ Инфо центра, 11.јула 2017.године, одржана је Конференција за медије посвећена безбједности играчака у Црној Гори. На Конференцији су говорили амбасадор ЕУ у Црној Гори, Аиво Орав, помоћница директора Управе за инспекцијске послове, др Вишња Орбан, предсједница Центра за заштиту потрошача, Олга Никчевић и директорица удружења Родитеља, Кристина Михаиловић.

06.07.2017.

Саопштење: Инспекција за шумарство, ловство и заштиту биља вршила појачан надзор

Инспекција за шумарство, ловство и заштиту биља је у јуну и првој недјељи јула 2017. године, у складу са Динамичким планом рада, вршила појачани надзор у погледу поштовања прописаних обавеза субјеката у дијелу обављања промета дрвних сортимената, као и да ли се на постројењима за прераду дрвета, врши прерада жигосаног дрвета и дрвета снадбјевеног увјерењем о поријеклу.

20.06.2017.

У периоду од 8. до 15. јуна, инспектори извршили укупно 1.190. контрола у појачаном надзору у љетњој туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове је у пероду од 8. јуна до 15.јуна 2017.године извршила укупно 1.190 контрола у којима је утврђено 690 неправилности, док је указивања било 233.

05.06.2017.

Интервју Божидара Вуксановића, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Побједа"

Интервју Божидара Вуксановића, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Побједа"

Како би туристичка понуда Црне Горе била још боља и квалитетнија, инспектори Управе за инспекцијске послове биће свакодневно у црногорским туристичким центрима до краја августа да допринесу легалном промету роба и услуга, легалном запошљавању, али и да заштите безбједност и здравље људи- казао је у разговору за Побједу директор Управе за инспекцијске послове Божидар Вуксановић.

02.06.2017.

Саопштење: У Улцињу одржан састанак са закупцима купалишта

Координатор инспекцијских служби Управе за инспекцијске послове у Улцињу, Светлана Шљиванчанин, у сарадњи са предсједником општине Улцињ Назифом Цунгом, одржала је састанак са закупцима купалишта у овој општини. Састанку је присуствовао и представник Црвеног крста ЦГ, Иван Терзић.

02.06.2017.

Саопштење: Почео појачан надзор у љетњој туристичкој сезони

Саопштење: Почео појачан надзор у љетњој туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове је јуче, 1.јуна, почела са појачаним надзором у приморским општинама Улцињ, Бар, Будва, Тиват, Котор и Херцег Нови.