Manja slova Veća slova RSSVijesti

07.12.2018.

Sa privrednim subjektima održan okrugli sto na temu primjene normativa za električnu opremu

Sa privrednim subjektima održan okrugli sto na temu primjene normativa za električnu opremu U Upravi za inspekcijske poslove 4. decembra ove godine, u orgnizaciji Uprave za inspekcijske poslove i Regionalnog projekta za infrastrukturu kvaliteta zemalja Jugoistočne Evrope, održan je okrugli sto na temu ”Uloga i obaveze privrednih subjekata u proizvodnji i prometu električne opreme nakon pristupanja EU”. Na okruglom stolu su učestvovali tržišni inspektori za tehnički nadzor (bezbjednost proizvoda) UIP a, predstavnici privrednih subjekata, a podrška su bili eksperti iz projekta Paul Hoogerkamp i Zoran Bilbija.

03.12.2018.

Održan sastanak sa ekspertima iz oblasti tržišnog nadzora i zaštite potrošača

Održan sastanak sa ekspertima iz oblasti tržišnog nadzora i zaštite potrošača

U Upravi za inspekcijske poslove održan je sastanak sa predstavnicima IBF konzorcijuma koji je odabran za sprovođenje usluga predviđenih projektom „Usaglašavanje i implementacija akija u oblasti unutrašnjeg tržišta - IPA 2014“

19.11.2018.

Održana V sjednica Koordinacionog tijela za nadzor na tržištu

Održana V sjednica Koordinacionog tijela za nadzor na tržištu

U Upravi za inspekcijske poslove održana je V sjednica Koordinacionog tijela za nadzor na tržištu, a razmatrani su sektorski izvještaji o realizaciji Opšteg programa nadzora proizvoda na tržištu za period od 1. januara do 31. oktobra 2018. godine kao i predlog Opšteg programa nadzora proizvoda na tržištu za 2019. godinu.

02.11.2018.

Tržišna inspekcija obučena za nadzor neusmjerenih sijalica

Tržišna inspekcija obučena za nadzor neusmjerenih sijalica

U Upravi za inspekcijske posloce je 2. novembra ove godine održana radionica na kojoj su tržišni inspektori, u funkciji trenera, obučavali svoje kolege inspektore koji vrše nadzor proizvoda na tržištu u oblasti označavanja energetske efikasnostu i tehničkih zahtjeva eko dizajna. Na radionici su prisustvovali i predstavnici Direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije.

02.11.2018.

Tržišna inspekcija aktivno štiti prava intelektualne svojine

U oblasti prava intelektualne svojine Tržišna inspekcija je za period 2014-2018 godine izvršila preko 2000 kontrola koje su se odnosile na zaštitu autorskih i srodnih prava (promet optičkih diskova i korišćenje softvera) i zaštitu žiga odnosno robne marke u oblasti industrijske svojine.

31.10.2018.

Posjeta eksperata Evropske komisije za zaštitu prava intelektualne svojine Upravi za inspekcijske poslove

Posjeta eksperata Evropske komisije za zaštitu prava intelektualne svojine Upravi za inspekcijske poslove

U Upravi za inspekcijeske poslove juče je održan sastanak eksperata Evropske komisije za zaštitu prava intelektualne svojine sa predstavnicima Uprave, Radom Marković, pomoćnicom direktora i Nadom Đurđić, glavnom tržišnom inspektorkom, koji je jedan u nizu sastanaka sa instutucijama Crne Gore nadležnim za zaštiu prava intelektusalne svojine. Inače, ova misija Evropske komisije je organizovana povodom stava Crne Gore o ispunjavanju završnih mjerila za zatvaranje Poglavlja 7, koje se odnosi na zaštitu prava intelektualne svojine.

24.10.2018.

Pronađeno 12 opasnih igračaka

U planiranom nadzoru izvršeno je 78 kontrola na 103 vrste igračaka, kada je pronađeno 12 vrsta opasnih igračaka u količini od 360 komada. Preciznije, u pitanju su igračke: lutka „Lianyi“, lutka „Barbie“, lutka “Beauty and the beast”, lutka „Birthday Wishes“, lutka „The beauty style“ , Miki Maus set, lutka – Fashion surpise, Lutka muzička – Mini Happy Baby, Igračka set - Maša i Medved, Plastična lutka, Frozen, Pokemon Go Plus i Pčelica Funny Bee (Fotografije opasnih igračaka mogu se pronaći u ovom saopštenju ili na sajtu www.potrosac.me).

23.10.2018.

Održana TAIEX-ova ekspertska misija iz oblasti vantjelesne oplodnje

U Upravi za inspekcijske poslove, uz podršku TAIEX-a (Tijela Evropske komisije za tehničku pomoć i razmenu informacija), održana je četvorodnevna ekspertska misija (15-18. oktobar) na temu „Liječenje neplodnosti korišćenjem asistiranih reproduktivnih tehnologija.“ Cilj ove ekspertske misije bio je detaljno upoznavanje sa implementacijom zakonodavstva EU u oblasti tkiva i ćelija tj. sa procedurama uzimanja i transplantacije ljudskih tkiva i ćelija za svrhu medicinskog tretmana, sa posebnim akcentom na medicinske tretmane neplodnosti uz upotrebu asistiranih reproduktivnih tehnologija.

23.10.2018.

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove učestvovali na EPSO konferenciji održanoj u Bugarskoj

Predstavnici Uprave za inspekcijske poslove učestvovali na EPSO konferenciji održanoj u Bugarskoj

U organizaciji Evropske mreže nadzornih organa za oblast zdravlja i socijalne zaštite (EPSO) održana je trodnevna konferencija u Sofiji (10-12. oktobra 2018. godine), gdje su Upravu za inspekcijske poslove predstavili dr Višnja Orban, pomoćnica direktora Uprave za inspekcijske poslove, Vlastimir Knežević glavni inspektor socijalne i dječje zaštite i Milena Ostojić saradnica za međunarodnu saradnju.

18.09.2018.

Uspješna sezona rezultat zapošljavanja mladih inspektora i stalne koordinacije kojom je izbjegnut sukob nadležnosti

Uspješna sezona rezultat zapošljavanja mladih inspektora i stalne koordinacije kojom je izbjegnut sukob nadležnosti

Paralelno sa akivnostima na primorju, gdje je turistička sezona bila u jeku, Uprava za inspekcijske poslove je pojačano vršila nadzor i u pet sjevernih opština, čemu u prilog govori i činjenica da je u naznačenom periodu ukupno na teritoriji Crne Gore izvršeno gotovo 18,5 hiljada kontrola, pri čemu je u više od pola utvrdila nepravilnosti