Manja slova Veća slova RSSVijesti

19.01.2017.

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan" Uzimajući u obzir propisane nadležnosti inspekcija Uprave i ulogu inspekcijskog nadzora u sprovođenju zakonodavstva, nameće se zaključak da je povećanje broja inspektora neophodno, kazao je direktor Uprave.

09.01.2017.

Pojačan nadzor hrane

Inspektori sanitarne inspekcije su u decembru Podgorici uzeli ukupno 13 uzoraka za analizu na prisustvo Listerije. Od ukupnog broja uzoraka, 11 je uzeto u unutrašnjoj kontroli, a dva uzorka su uzeta na uvozu. Uzeto je ukupno devet uzoraka gotovih proizvoda od mesa, dva uzorka mlječnih proizvoda (dvije vrste sira) i dva uzorka “Humana 1”, mlijeka za odojčad. Rezultati analiza svih uzoraka odgovarali su mikrobiološkim zahtjevima koji su definisani u Prilogu 1 Uredbe o mikrobiološkim kriterijumima za bezbjednost hrane (“Sl. list Crne Gore” br. 26/16).

30.12.2016.

Srećna Nova godina!

Srećna Nova godina!

27.12.2016.

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove sjutra, 28.decembra, počinje sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.

27.12.2016.

Saopštenje: Održana Konferencija posvećena zaštiti potrošača

Glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić, predstavila je oblast zaštite potrošača na konferenciji, koja je održana 22.decembra u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori „ZAŠTITI.ME““, koji finansira Evropska unija, a sprovodi CeMI, u saradnji sa partnerima Centrom za zaštitu potrošača (CEZAP), asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa (MAEIP).

23.12.2016.

Obaveze uvoznika sadnog materijala

Kako je ovo period kada se najviše uvozi sadni materijal voća i loznih kalemova, Fitosanitarna inspekcija upozorava sve uvoznike sadnog materijala voća, loznih kalemova, ukrasnog bilja da svoj uvoz planiraju u skladu sa važećim propisima koji pokrivaju ovu oblast.

21.12.2016.

Saopštenje: Održan sastanak posvećen jačanju saradnje učesnika Sistema za zaštitu potrošača

Saopštenje: Održan sastanak posvećen jačanju saradnje učesnika Sistema za zaštitu potrošača

U Upravi za inspekcijske poslove 20.decembra 2016.godine održan je sastanak povodom unapređivanja saradnje učesnika u Sistemu za zaštitu potrošača (www.potrosac.me ).

19.12.2016.

Saopštenje: Pomoćniica direktora, gđa Orban, prisustvovala sastanku Udruženja ugostitetalja u Budvi

Gđa Višnja Orban, pomoćnica direktora Uprave za inspekcisjke poslove, u petak 16. decembra, prisustvovala je svečanoj Skupštini Udruženja ugostitelja u Budvi.

16.12.2016.

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor

Saopštenje: Održana III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor

U Upravi za inspekcijske poslove, 15.decembra 2016.godine, održana je III sjednica Koordinacionog tijela za tržišni nadzor, kojoj su prisustvovali članovi - predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Uprave carina i Uprave za inspekcijske poslove.

15.12.2016.

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Saopštenje: Održan sastanak sa NVO „35mm“

Uprava za inspekcijske poslove je na inicijativu NVO „35mm“, danas, 15.decembra 2016.godine, održala sastanak povodom zaključivanja Memoranduma o saradnji između NVO „35 mm“ i Uprave za inspekcijske poslove. Sastanku su prisustvovali predstavnici Uprave za inspekcijske poslove i Darko Ivanović, generalni sekretar Fondacije "Građanska alijansa" čiji je osnivač i član NVO "35mm" i Kristina Ćetković zadužena za realizaciju projekta "Marginalizovani od strane sistema: Ne više".