Manja slova Veća slova RSSVijesti

05.06.2017.

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda"

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Pobjeda" Kako bi turistička ponuda Crne Gore bila još bolja i kvalitetnija, inspektori Uprave za inspekcijske poslove biće svakodnevno u crnogorskim turističkim centrima do kraja avgusta da doprinesu legalnom prometu roba i usluga, legalnom zapošljavanju, ali i da zaštite bezbjednost i zdravlje ljudi- kazao je u razgovoru za Pobjedu direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović.

02.06.2017.

Saopštenje: U Ulcinju održan sastanak sa zakupcima kupališta

Koordinator inspekcijskih službi Uprave za inspekcijske poslove u Ulcinju, Svetlana Šljivančanin, u saradnji sa predsjednikom opštine Ulcinj Nazifom Cungom, održala je sastanak sa zakupcima kupališta u ovoj opštini. Sastanku je prisustvovao i predstavnik Crvenog krsta CG, Ivan Terzić.

02.06.2017.

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove je juče, 1.juna, počela sa pojačanim nadzorom u primorskim opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi.

02.06.2017.

Saopštenje: Tržišna inspekcija vršila pojačan nadzor na sjeveru

Tržišna inspekcija je u periodu od 17 - 18. maja 2017.godine, u skladu sa Dinamičkim planom rada, vršila pojačani nadzor. Ovaj nadzor je sproveden od strane 6 tržišnih inspektora iz Podgorice, koji su u tri ekipe vršili nadzor na području opština Berane, Rožaje, Bijelo Polje, Žabljak i Pljevlja.

31.05.2017.

Saopštenja: Prosvjetna inspekcija izvršila nadzor privatnih fakulteta

Ministarstvo prosvjete je Upravi za inspekcijske poslove podnijelo zahtjev za vršenje inspekcijskog nadzora nad privatnim ustanovama visokog obrazovanja u Crnoj Gori, kojim je zatražen inspekcijski nadzor u odnosu na to da li ustanove: imaju licencu za rad; realizuju li akreditovane studijske programe; naplaćuju li utvrđene školarine i druge naknade studentima; imaju li donijeta opšta akta; vode li propisanu evidenciju; imaju li odluke o izboru u akademsko zvanje za akademsko osoblje i poštuju li prava i obaveze studenata.

19.05.2017.

Saopštenje: Održan sastanak sa predstavnicima JP za upravljanje morskim dobrom i službom Spasilaštvo na vodi Crvenog Krsta Crne Gore

Saopštenje: Održan sastanak sa predstavnicima JP za upravljanje morskim dobrom i službom Spasilaštvo na vodi Crvenog Krsta Crne Gore

Uprava za inspekcijske poslove je danas, 19.maja 2017.godine, održala sastanak sa predstavnikom JP za upravljanje morskim dobrom, g. Rankom Malovićem i predstavnikom spasilaca, g. Ivanom Terzićem u cilju pripreme metodologije rada tokom pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni.

12.05.2017.

Saopštenje: Održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone 2017

Saopštenje: Održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone 2017

Uprava za inspekcijske poslove i ove godine organizuje pojačani inspekcijski nadzor u toku ljetnje turističke sezone, povodom čega je juče, 11.maja 2017.godine, u Upravi održan sastanak Koordinacionog tima za praćenje ljetnje turističke sezone.

10.05.2017.

Saopštenje: Inspekcijskim nadzorom utvrđeno da su kamile u Dahni u dobrom stanju

Po inicijativi NVO »Spas« u kojoj se navodi da su kamile zatvorene u teretni kamion, predviđen za transport kamila, već 10 mjeseci, te su na taj način mučene u zatvorenom prostoru, inspekcijski nadzor su izvršile Ekološka i Veterinarska inspekcija.

28.04.2017.

Saopštenje: Sanitarna inspekcija izvršila nadzor po obavještenju Instituta za javno zdravlje o pojavi bolničke infekcije u kardiohirurškom centru

Sanitarna inspekcija je danas, 28.aprila 2017. godine izvršila inspekcijski nadzor u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) i utvrdila da je tim za nadzor, prevenciju i suzbijanje bolničkih infekcija KCCG, na čelu sa dr specijalistom epidemiologom KCCG, preduzeo mjere za prevenciju suzbijanja i širenja bolničke infekcije.

30.03.2017.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio: Spremni krećemo u pojačane kontrole tokom predstojeće sezone

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio: Spremni krećemo u pojačane kontrole tokom predstojeće sezone

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Božidar Vuksanović, u intervjuu za Dnevne novine najavio je sprovođenje pojačanog inspekcisjkog nadzora tokom ljetnje turističke sezone i istakao da Uprava za inspekcijske poslove već ima veliko iskustvo kada je u pitanju pojačani inspekcijski nadzora. Samim tim, istakao je da je koordinacija inspekcija svake godine na boljem nivou i rad inspektora je sve efikasniji i efektivniji.