Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Вијести

28.08.2019.

Саопштење: Надлежности инспекција Управе за инспекцијске послове о примјени закона о ограничавању употребе дуванских производа

Управа за инспекцијске послове врши надзор над спровођењем закона о ограничавању употребе дуванских производа и то преко здравствено-санитарних, туристчких и тржишних инспектора.

15.08.2019.

Невраћање кусура – ситних апоена

Невраћање кусура – ситних апоена

Управа за инспекцијске послове је добијала жалбе потрошача које су се односиле на недостатак ситних апоена при враћању кусура у трговини, иако не тако често. Жалбе су подносили домаћи потрошачи. Међутим, не постоји законски основ на основу којег би Тржишна инспекција могла санкционисати трговца због невраћања ситних апоена.

09.08.2019.

Саопштење:Туристичка инспекција контролисала рад агенције „ИН ТРАВЕЛ“

Управа за инспекцијске послове, Одсјек инспекције за туризам, је у периоду од 2012. до 2019. године, редовно контролисала агенцију „ИН ТРАВЕЛ“ из Подгорице. У текућој години, до сада су извршена четири надзора наведене агенције.

09.08.2019.

Саопштење: Тржишна инспекција успјешно спровела активности у оквиру кампање "Дани заједничке акције" у Будви

Управа за инспекцијске послове, Одсјек Тржишне инспекције, је у оквиру кампање под називом "Дани заједничке акције", а у циљу надзора над примјеном законских прописа који регулишу заштиту права интелектуалне својине, успјешно спровела активности у сарадњи са инспекторима Управе полиције.

09.08.2019.

Саопштење: Извршен инспекцијске преглед постројења за пречишћавање отпадних вода Никшић

Управа за инспекцијске послове, Одсјек инспекције за воде, извршила је инспекцијски преглед постројења за пречишћавање отпадних вода (ППОВ) Никшић. Прегледу су присуствовали Кривокапић Милорад и Дендић Јанко.

31.07.2019.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА СПОРАЗУМНИ ПРЕСТАНАК РАДНОГ ОДНОСА УЗ ИСПЛАТУ ОТПРЕМНИНЕ ЗАПОСЛЕНОМ

На основу члана 33 став 3 Закона о зарадама запослених у јавном сектору ("Службени лист ЦГ", бр. 16/16, 83/16, 21/17, 42/17, 12/18, 39/18, 42/18 и 34/19) и одлуке о отпремнини у случају споразумног престанка радног односа запосених у јавбом сектору, а у вези са Закључком Валде ЦГ бр. 07-3038 од 11. јула 2019. године, старјешина Управе за инспекцијске послове објавио је

26.07.2019.

Имплементација препорука за рад на отвореном простору при екстремно високим спољним температурама

Управа за Инспекцијске послове је у сарадњи са Министарство рада и социјалног старања и Министарством здравља, припремила Препоруке за рад на отвореном простору при екстремно високим спољним температурама на основу Правилника о мјерама заштите на радном мјесту ("Службени лист ЦГ", бр. 40/15) и Правилника о мјерама заштите на раду на привременим или покретним градилиштима ("Службени лист Црне Горе", бр. 020/19), којим се прописује да радови на отвореном простору при екстремно високим спољним температурама када је температура изнад 36°Ц не треба да се обављају, осим у случајевима озбиљне, непосредне и неизбјежне опасности, када су угрожени људски животи и материјална добра од друштвеног значаја.

09.07.2019.

Саопштење: Извјештај Еколошке инспекције и Инспекције за воде поводом причињене штете екосистема ријеке Ћехотине

Након сазнања да је дошло до акцидента на ријеци Везишници и Ћехотини, Еколошка инспекција и Инспекција за воде су 05.07.2019.године изашли на лице мјеста, извршили инспекцијски надзор и констатовали сљедеће:

02.07.2019.

Саопштење: Коришћење плажног мобилијара

С обзиром на то да Управи за инспекцијске послове - Одсјеку за инспекцију туризма, пристижу пријаве гостију, који користе услуге закупаца купалишта, а исте се односе на наплату плажног мобилијара после 17х, сматрамо за сходно да кориснике овог вида услуге упознамо са законским одредбама.

27.06.2019.

Саопштење: Инспекција санкционисала нелегално одлагање отпада на обали Дрцке

Од почетка извођења поројекта ауто-пута надлежне инспекције Управе за инспекцијске послове редовно обављају надзор и доносе мјере у оквиру надлежности прописаних законом. Ради јавности, треба навести да је законом прописано да Стручни надзор за заштиту животне средине врши континуирани надзор на терену, док инспекције врше само периодичне контроле. Стога се не може рећи да је број контрола које су у овом периоду извршиле инспекције мали. Еколошка инспекција извршила је 70 контрола , а број предузетих мјера такође говори о ревности ове инспекције (два Закључка о административном извршењу рјешења-новчаном казном, 17 захтјева за покретање прекршајног поступка, Захтјев за додатне мјере ремедијације за ријеку Тару код Агенције за заштиту природе и животне средине).