Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Одржан састанак поводом појачаног надзора током предстојеће туристичке сезоне

Одржан састанак поводом појачаног надзора током предстојеће туристичке сезоне
Датум објаве: 17.03.2019 12:33 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


И ове године Управа за инспекцијске послове оформила је Координациони тим за праћење појачаног надзора у туристичкој сезони 2019. године, са циљем да се кроз појачани надзор сузбију појаве сиве економије и обезбједи регуларно функционисање тржишта роба и услуга.  Тим поводом је одржан састанак директора Алије Кошуте са помоћницима и главним инспекторима на којем је договорен план дјеловања и организација рада током појачаног надзора. У свакој општини на приморју биће ангажоване Туристичка, Тржишна Инспекција рада и Инспекција рада Здравствено-санитарна инспекција, којима ће руководити координациони тим наше управе и пратиће на недјељном нивоу резултате надзора и давати смјернице за што ефикасније рјешавање задатака на терену.

У раду Координационог тима учествоваће помоћници директора и главни инспектори инспекција Управе, које су укључене у појачани надзор, а ради што ефикаснијег спровођења надзора, као и протеклих година, сарађиваћемо са представницима органа и институција на централном и локалном нивоу.

Контроле ће бити нарочито усмјерене на заштиту здравља људи, сузбијање сиве економије из области угоститељства, трговине, занатских дјелатности, запошљавања и остваривања права запослених.

 

Служба за односе с јавношћу Управе за инспекцијске послове