Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Zajedničke aktivnosti Inspekcije rada i Urbanističko-građevinske inspekcije, Poreske inspekcije i Komunalne inspekcije na području Bara i Ulcinja

Datum objave: 05.02.2019 13:16 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Na inicijativu Ministarstva održivog razvoja i turizma, Inspekcija rada za oblast radnih odnosa i zapošljavanja bila je uključena u zajednički nadzor gradilišta sa Urbanističko-građevinskom, Poreskom i Komunalnom inspekcijom na području Ulcinja (15-18.01.2019.godine) i Bara (22-30.01.2019.godine), sa fokusom na legalnost gradilišta i angažovanje radnika. 

Tri ekipe, u kojima su učestvovali inspektori rada (iz Ulcinja, Bara i Podgorice) izvršile su pojačani nadzor svih gradilišta u pomenutim gradovima. Izvršeno je ukupno 25 inspekcijskih pregleda, u kojima su zatečena ukupno 43 radnika u radu “na crno” (21 domaći i 22 stranca), utvrđena 51 nepravilnost, izrečeno sedam mjera ukazivanja i izdato 18 prekršajnih naloga.
Pored navedenog, inspektori su obišli još 133 gradilišta koja nijesu bila aktivna. 

Takođe, na izgradnji jednog privatnog stambenog objekta, inspektori su zatekli devet angažovanih lica, pa s obzirom da se radi o angažovanju istih od strane fizičkog lica, izrečena je samo novčana kazna. 

Služba za odnose sa javnošću Uprave za inspekcijske poslove