Manja slova Veća slova RSS
>

Tržišna inspekcija kontrolisala promet pirotehničkih sredstava u decembru 2018. i januaru 2019. godine

Datum objave: 31.01.2019 09:26 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


U drugoj polovini decembra 2018. i prvoj polovini januara 2019. godine, tržišni inspektori su vršili pojačani nadzor prometa pirotehničkih sredstava, u okviru akcije „Petarda“, zajedno sa Upravom policije. Ove aktivnosti su sprovođene u u prodajnim objektima i na pijačnim prostorima, u Podgorici, Nikšiću i Tuzima. Pored toga, ova inspekcija je vršila kontrolu prometa pirotehničkih sredstava i na ostalim područjima Crne Gore.

Tržišna inspekcija je vršila kontrolu u skladu sa odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini i Zakona o zaštiti potrošača, a pod nadzorom su posebno bili maloprodajni objekti u kojima se vrši promet ovih vrsta proizvoda (sa posebnim akcentom na objekte locirane u blizini obrazovnih ustanova), kao i pijačni prostori. 

U 50 kontrolisanih objekata inspektori su utvrdili tri nepravilnosti, pa su donijeli tri rješenja o privremenom oduzimanju robe, po kom osnovu je oduzeto 559 komada petardi i jedna paklica vatrometa, u ukupnoj vrijednost od 110,35€. U jednom slučaju roba je oduzeta od NN lica. Inspektori su u jednom slučaju izdali prekršajni nalog u vrijednosti od 200,00€, a u jednom je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za prekršaje. 

Služba za odnose sa javnošću Uprave za inspekcijske poslove