Manja slova Veća slova RSS
>

Turistička inspekcija pojačano kontroliše skijališta

Turistička inspekcija pojačano kontroliše skijališta
Datum objave: 24.01.2019 14:19 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicuOd kraja decembra inspekcije Uprave za inspekcijske poslove pojačano sprovode nadzor u zimskim turističkim centrima na sjeveru Crne Gore.


Turistička inspekcija tokom zimske turističke sezone, pored svojih drugih nadležnosti, naročito kontroliše rad skijališta, i to s aspekta organizacije i uređenja, uslova bezbjedosti na stazi, pružanja usluga škole skijanja i drugog.

Turistička inspekcija kontroliše pružanje usluga na skijalištima: „Savin Kuk“ i „Javorovača“ na Žabljaku; „Kolašin 1450“ na Jezerinama, „Vučje“ u blizini Nikšića, „Turjak“ u Rožajama i „Lokve“ u Beranama. Dežurni Inspektor je stalno prisutan na skijalištu, gdje prati rad poslodavca, pružanje usluga gostima i reaguje odmah u slučaju primjedbi korisnika usluga. 
 
Posebna pažnja je poklonjena nadzoru rada instruktora za skijanje u dijelu posjedovanja licence za rad, odnosno radu ski škola. 

Bezbjednost skijaša je na prvom mjestu, pa inspektori vrše i nadzor kretanja vozila na motorni pogon tzv. motornih sanki i slično, koja se često koriste na prostoru koji obuhvata skijalište. Takođe, kada je riječ o zaštiti bezbjednosti korisnika ski usluga mlađih od osamnaest godina, Turistička inspekcija naročito kontroliše poštovanje zakonske obaveze nošenja kacige prilikom skijanja. 

U cilju stalnog rasta i očuvanja turističkog brenda Crne Gore, inspekcija posebno uzima u obzir sve prijave koje pristižu od korisnika usluga, pa je u svakom ski centru vidno istaknut plakat sa natpisom: “TURISTIČKA INSPEKCIJA U FUNKCIJI SKI GOSTA“ sa brojem telefona dežurnog inspektora.


Služba za odnose s javnošću Uprave za inspekcijske poslove