Manja slova Veća slova RSS
>

Završen program "Stop sivoj ekonomiji" sa 60 mladih

Završen  program "Stop sivoj ekonomiji" sa 60 mladih
Datum objave: 31.12.2018 09:40 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Povodom završetka Programa osposobljavanja i angažovanja mladih na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja “Stop sivoj ekonomiji” koji je trajao šest mjeseci i završio se 31. januara 2018. godine u Upravi za inspekcijske poslove upriličen je sastanak direktora Uprave za inspekcijske poslove Alije Košute sa učesnicima ovog programa.

Mladi su bili agažovani na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći službenicima Uprave za inspekcijske poslove u Odsjeku za tržišnu inspekciju, Odsjeku za turističku inspekciju, Odsjeku za inspekciju rada, Odsjeku za zdravstveno - sanitarnu inspekciju, Odsjeku za inspekciju za javne nabavke, Odsjeku za inspekciju za prosvjetu i sport, Odsjeku za šumarsku inspekcju u sjevernom, centralnom i južnom regionu Crne Gore, kao i u menadžmentu ove Uprave, gdje su učesnici imali mogućnost između ostalog da se upoznaju i sa materijalnim propisima koje koriste inspektori u svom radu, radom inspekcija ove Uprave na terenu,naročito u vrijeme pojačanog inspekcijskog nadzora tokom ljetnje turističke sezone, a sve u cilju sprječavanja sive ekonomije.

Jedan broj učesnika ovog Programa bio je uključen na poslovima pružanja tehničke podrške i pomoći u radu Call Centra ove Uprave, pri čemu su imali mogućnost da ostvare neposrednu komunikaciju sa podnosiocima inicijativa, te da istima omoguće dostupnost određenih informacija i stručnih mišljenja, da pristigle inicijative procesuiraju u postupku prema nadležnoj inspekciji u cilju postupanja po istoj, kao i da prate rok za izvještavanje podnosioca inicijativa o ishodu istih.