Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Завршен програм "Стоп сивој економији" са 60 младих

Завршен  програм "Стоп сивој економији" са 60 младих
Датум објаве: 31.12.2018 09:40 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Поводом завршетка Програма оспособљавања и ангажовања младих на пословима спрјечавања неформалног пословања “Стоп сивој економији” који је трајао шест мјесеци и завршио се 31. јануара 2018. године у Управи за инспекцијске послове уприличен је састанак директора Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте са учесницима овог програма.

Млади су били агажовани на пословима пружања техничке подршке и помоћи службеницима Управе за инспекцијске послове у Одсјеку за тржишну инспекцију, Одсјеку за туристичку инспекцију, Одсјеку за инспекцију рада, Одсјеку за здравствено - санитарну инспекцију, Одсјеку за инспекцију за јавне набавке, Одсјеку за инспекцију за просвјету и спорт, Одсјеку за шумарску инспекцју у сјеверном, централном и јужном региону Црне Горе, као и у менаџменту ове Управе, гдје су учесници имали могућност између осталог да се упознају и са материјалним прописима које користе инспектори у свом раду, радом инспекција ове Управе на терену,нарочито у вријеме појачаног инспекцијског надзора током љетње туристичке сезоне, а све у циљу спрјечавања сиве економије.

Један број учесника овог Програма био је укључен на пословима пружања техничке подршке и помоћи у раду Цалл Центра ове Управе, при чему су имали могућност да остваре непосредну комуникацију са подносиоцима иницијатива, те да истима омогуће доступност одређених информација и стручних мишљења, да пристигле иницијативе процесуирају у поступку према надлежној инспекцији у циљу поступања по истој, као и да прате рок за извјештавање подносиоца иницијатива о исходу истих.