Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Потписан Меморандум о сарадањи Управе за инспекцијске послове и Завода за запошљавање Црне Горе

Саопштење: Потписан Меморандум о сарадањи Управе за инспекцијске послове и Завода за запошљавање Црне Горе
Датум објаве: 22.11.2017 11:51 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Директор Управе за инспекцијске послове, Алија Кошута и директор Завода за запошљавање Црне Горе, Суљо Мустафић, јуче 21. новембра 2017.године, потписали су Меморандум о сарадњи ове двије институције.

Овим Меморандумом сарадња Управе за инспекцијске послове и Завода за запошљавање фокусира се на три области: размјену података о лицима запосленим у зони сиве економије, планирање и организација разних видова специфичних обука у области рада и радних односа и област електронске размјене података садржане у информационим системима обје институције.

Директор Кошута подсјетио је да је Управа за инспекцијске послове препозната као једна од кључних институција у обезбјеђивању сигурног тржишта роба и услуга, стварању легалних токова рада и унапређивању заштите здравља, потрошача, а све у циљу сузбијања сиве економије. Истакао је кроз програм “Стоп сивој економији”, у Управи ангажовано 30 високошколаца. Обавијестио је да су инспектори рада само током октобра у легалне радне токове увели 91 лице из Подгорице, а 181 на нивоу Црне Горе. За њих је тако престала потреба да се налазе на евиденцији Завода за запошљавање. 

Директор Мустафић је навео да са надлежним државним органима, прије свега Инспекцијом рада, Завод настоји утицати на сузбијање рада на црно, како се на евиденцији не би налазиле особе из сиве зоне или их преводити у формалне радне токове. Циљ је да створимо простор да се бавимо лицима која истински траже посао, што је наша суштинска дјелатност - нагласио је Мустафић.

ПР Служба Управе за инспекцијске послове