Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju

Saopštenje: Sastanak povodom nelegalne gradnje objekata u Ulcinju
Datum objave: 10.02.2017 14:45 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Povodom nelegalne gradnje objekata, u Ulcinju je danas održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove Božidar Vuksanović i predsjednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu, te njihovi saradnici.


Tokom sastanka je razmatran rad inspekcija povodom suzbijanja nelegalne gradnje objekata, koja je posebno izražena na području opštine Ulcinj. Navedeno je da su inspektori u prethodnih 15 dana u saradnji sa Komunalnom policijom Ulcinj, vršili pojačan nadzor nelegalne gradnje i preduzimali zakonom propisane mjere i radnje. Tom prilikom, izvršene su 103 kontrole, donijeto 16 rješenja o rušenju, 15 o pečaćenju, podneseno je 6 krivičnih prijava, 43 predmeta su u postupku, 10 je obustavljeno zbog dobijanja građevinske dozvole i jedno rješenje je izvršeno na način što je isti dobrovoljno porušen.

Predloženo je da se u što kraćem roku donese planska dokumentacija na području Štoja na kojem već postoji preko 4.000 nelegalno izgrađenih objekata. Ovom prilikom, g. Vuksanović i g. Cungu su obišli područja u Ulcinju na kojima je prisutna nelegalna gradnja objekata i to područje „Maslinjaci“ i Donji Štoj. 

PR Služba Uprave za inspekcijske poslove