Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
13.10.2016

Саопштење: Успјешно завршена регионална Конференција “Тржишни надзор – пракса и изазови”

Саопштење: Успјешно завршена регионална Конференција  “Тржишни надзор – пракса и изазови”

У уторак и сриједу, 11. и 12. октобра 2016. године, у хотелу “Аурел” у Подгорици, одржана је регионална Конференција “Тржишни надзор – пракса и изазови”. Конференција која је била посвећена успостављању и јачању регионалне сарадње у циљу унапријеђења тржишног надзора, одржана је у организацији Управе за инспекцијске послове уз подршку Европске комисије (ТАИЕX).27.12.2016.

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове сјутра, 28.децембра, почиње са појачаним надзором у зимској туристичкој сезони 2016/2017. године у циљу заштите корисника туристичких услуга и унапређења цјелокупне туристичке услуге.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

09.01.2017.

Појачан надзор хране

Инспектори санитарне инспекције су у децембру Подгорици узели укупно 13 узорака за анализу на присуство Листерије. Од укупног броја узорака, 11 је узето у унутрашњој контроли, а два узорка су узета на увозу. Узето је укупно девет узорака готових производа од меса, два узорка мљечних производа (двије врсте сира) и два узорка “Хумана 1”, млијека за одојчад. Резултати анализа свих узорака одговарали су микробиолошким захтјевима који су дефинисани у Прилогу 1 Уредбе о микробиолошким критеријумима за безбједност хране (“Сл. лист Црне Горе” бр. 26/16).

више...
27.12.2016.

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Најава: Почиње појачан надзор у зимској туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове сјутра, 28.децембра, почиње са појачаним надзором у зимској туристичкој сезони 2016/2017. године у циљу заштите корисника туристичких услуга и унапређења цјелокупне туристичке услуге.

више...
27.12.2016.

Саопштење: Одржана Конференција посвећена заштити потрошача

Главна тржишна инспекторка Управе за инспекцијске послове, Нада Ђурђић, представила је област заштите потрошача на конференцији, која је одржана 22.децембра у оквиру пројекта „Унапређење капацитета организација цивилног друштва и система заштите потрошача у Црној Гори „ЗАШТИТИ.МЕ““, који финансира Европска унија, а спроводи ЦеМИ, у сарадњи са партнерима Центром за заштиту потрошача (ЦЕЗАП), асоцијацијом Qуеер Монтенегро и Мрежом за афирмацију европских интеграционих процеса (МАЕИП).

више...
23.12.2016.

Обавезе увозника садног материјала

Како је ово период када се највише увози садни материјал воћа и лозних калемова, Фитосанитарна инспекција упозорава све увознике садног материјала воћа, лозних калемова, украсног биља да свој увоз планирају у складу са важећим прописима који покривају ову област.

више...