Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  

26.04.2018.

Стоп злоупотреби пријављивања неправилности

Стоп злоупотреби пријављивања неправилности

У циљу подстицања грађана и других заинтересованих субјеката да пријаве неправилности, као и поједностављивања процедуре пријављивања, Управа за инспекцијске послове је у априлу 2013. године отворила бесплатну линију ЦАЛЛ ЦЕНТРА (080 555 555), путем које грађани могу пријавити неправилности. Такође, пружена је могућност да се уочене неправилности пријаве и путем е-маила: пријаве@уип.гов.ме или директним подношењем иницијативе Архиви Управе за инспекцијске послове. На сајту Управе доступни су и телефони инспекција, као и е-маил адресе запослених, путем којих грађани такође могу пријавити неправилности. Од 2013. године за пријављивање неправилности доступна је и веб (www.будиодговоран.ме) и мобилна апликација “Буди одговоран”, креирана у оквиру кампање коју су покренули Министарство финансија и Канцеларија Уједињених нација за развој у Црној Гори (УНДП),а у коју је укључена и ова управа.


Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

17.05.2018.

Активности Здравствене инспекције у оквиру пројекта ВИСТАРТW8

Активности Здравствене инспекције у оквиру пројекта ВИСТАРТW8

Здравствена инспекција Управе за инспекцијске послове укључена је у ВИСТАРТW8 пројекат, који се односи на инспекцијски надзор у биомедицини – контролу крви, ћелија, ткива и органа.

више...
09.05.2018.

Тржишна инспекција контролисала квалитет горива

Тржишна инспекција контролисала квалитет горива

Тржишна инспекција спроводи континуирану контролу квалитета течног горива нафтног поријекла, по плану и евентуалним пријавама са тржишта, а у складу са Законом о енергетици и Правилником о квалитету и контроли квалитета течних горива нафтног поријекла.

више...
03.05.2018.

Контрола обављања дјелатности социјалне и дјечје заштите

Инспектори социјалне и дјечје заштите контролисали су 17 субјеката надзора који пружају услуге социјалне и дјечје заштите (услуге смјештаја одраслих и старих лица, услуге подршке за живот у заједници и услуге смјештаја у прихватилишту-склоништу.

више...
30.04.2018.

Саопштење послодавцима - ограничење за издавање дозвола због кажњавања послодаваца по Закону о странцима

Нови Закон о странцима („Сл. лист ЦГ“, број 12/18) објављен је 23.2.2018. године и ступио на снагу осмог дана од дана објављивања, тј. 3.3.2018. године.

више...
27.04.2018.

Обиљежен Свјетски дан заштите и здравља на раду

Обиљежен Свјетски дан заштите и здравља на раду

Управа за инспекцијске послове је заједно са Међународном организацијом рада, Министарством рада и социјалног старања и Удружењем заштите на раду Црне Горе учествовала у организацији обиљежавања Свјетског дана заштите и здравља на раду.

више...