Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
19.03.2019

Одржан састанак поводом појачаног надзора током предстојеће туристичке сезоне

И ове године Управа за инспекцијске послове оформила је Координациони тим за праћење појачаног надзора у туристичкој сезони 2019. године, са циљем да се кроз појачани надзор сузбију појаве сиве економије и обезбједи регуларно функционисање тржишта роба и услуга. Тим поводом је одржан састанак директора Алије Кошуте са помоћницима и главним инспекторима на којем је договорен план дјеловања и организација рада током појачаног надзора. У свакој општини на приморју биће ангажоване Туристичка, Тржишна Инспекција рада и Инспекција рада Здравствено-санитарна инспекција, којима ће руководити координациони тим наше управе и пратиће на недјељном нивоу резултате надзора и давати смјернице за што ефикасније рјешавање задатака на терену.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

20.03.2019.

Одржан састанак са замјеником Мађарског амбасадора у Црној Гори Золтаном Часаром

У Управи за инспекцијске послове уприличен је састанак помоћника директора Управе за инспекцијске послове Рагипа Дељанина са замјеником амбасадора Мађарске Золтаном Часаром а присуствовали су и представници Сектора за међународну сарадњу. Представници Сектора за међународну сарадњу говорили су о принципима рада и надлежностима инспекција које су у саставу Управе за инспекцијске послове, а представљен је и досадашњи ангажман овог органа у области међународне сарадње, а нарочито њеном учешћу у пројектима Европске уније.

више...
19.03.2019.

Одржан састанак поводом појачаног надзора током предстојеће туристичке сезоне

Одржан састанак поводом појачаног надзора током предстојеће туристичке сезоне

И ове године Управа за инспекцијске послове оформила је Координациони тим за праћење појачаног надзора у туристичкој сезони 2019. године, са циљем да се кроз појачани надзор сузбију појаве сиве економије и обезбједи регуларно функционисање тржишта роба и услуга. Тим поводом је одржан састанак директора Алије Кошуте са помоћницима и главним инспекторима на којем је договорен план дјеловања и организација рада током појачаног надзора. У свакој општини на приморју биће ангажоване Туристичка, Тржишна Инспекција рада и Инспекција рада Здравствено-санитарна инспекција, којима ће руководити координациони тим наше управе и пратиће на недјељном нивоу резултате надзора и давати смјернице за што ефикасније рјешавање задатака на терену.

више...
11.03.2019.

Уприличен састанак директора Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте са амбасадором Словеније Митјом Мочником

Уприличен састанак директора Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте са амбасадором Словеније Митјом Мочником

У Управи за инспекцијске послове уприличен је састанак директора Управе за инспекцијске послове Алије Кошуте са амбасадором Словеније Митјом Мочником. Са амбасадором Словеније су разматране могућности сарадње у смислу јачања капацитета Управе, како техничких, тако и административних.

више...
07.03.2019.

Санитарни инспектори учествовали у двије радионице ТАИЕX-а: о квалитету воде намијењене за људску потрошњу и на тему класификације, означавања и паковања хемикалија

Санитарни инспектори учествовали у двије радионице  ТАИЕX-а: о квалитету воде намијењене за људску потрошњу и на тему класификације, означавања и паковања хемикалија

Санитарни инспектори Управе за инспекцијске послове учествовали у двије радионице ТАИЕX-а, а том приликом добијене су смјернице по питању надзора квалитета воде намијењене за људску потрошњу као и у области класификације, означавања и паковања хемикалија.

више...
21.02.2019.

Примјена Правилника о техничким захтјевима еко дизајна неусмјерених сијалица за домаћинство

Од 1. јануара 2019. године забрањено је стављање на тржиште класичних сијалица снаге од 75 W и веће. Ови захтјеви ће бити строжији у наредном периоду на начин да ће бити забрањено стављање на тржиште класичних сијалица са жарном нити снаге од 60 W и веће од 1. јула 2019. године, а од 1. јануара 2020. године све класичне сијалице са жарном нити које се стављају на тржиште морају бити базиране на некој новој технологији, а сходно пракси ЕУ која је спровела овај процес у ранијем периоду (почев од 2012. године).

више...