Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  
09.11.2015

Интервју Божидара Вуксановића, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист „Побједа“

Интервју Божидара Вуксановића, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист „Побједа“

Побједа: Шта је показала и који су резултати појачане инспекцијске контроле у периоду сезоне и колико је инспектора било ангаживано? Вуксановић: Управа за инспекцијске послове је и ове године организовала и спроводила појачан надзор у туристичкој сезони, која је трајала од 15. маја до 03. септембра 2015. године.16.06.2016.

У првој недељи јуна утврђено 879 неправилности

У првој недељи јуна утврђено 879 неправилности

У периоду од 01. јуна до 09. јуна 2016. године инспекције које учествују у појачаном надзору (Туристичка, Тржишна, Инспекција рада, Здравствено-санитарна, Инспекција заштите простора и Инспекција за морско рибарство), вршиле су појачане контроле постављања привремених објеката у зони морског добра, законитости запошљавања и радних односа, контроле запошљавања странаца, испуњености услова за вршење дјелатности угоститељских објеката, трговине, издавања фискалних рачуна у угоститељству и трговини, укључујући и контролу поријекла и евиденције поријекла робе, санитарно-хигијенских услова у угоститељским објектима, објектима за колективни смјештај (хотели) итд.Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

21.06.2016.

Запечаћене терасе угоститељских објеката у Сутомору

Инспекција заштите простора је извршила печаћење 17 тераса на локацији Сутоморе, Општина Бар, због непосједовања одобрења за постављање привремених објеката из члана 116 Закона о уређењу простора и изградње објеката. С тим у вези а на основу члана 150 истог Закона извршено је печаћење објеката до добијања одобрења.

више...
21.06.2016.

Контролисани објекти сталног и привременог карактера и туристичке агенције

У периоду од 09.06. до 15.06.2016. године инспекције које учествују у појачаном надзору у приморским општинама извршиле су 1.138 инспекцијских прегледа и утврдиле 666 неправилности. Утврђене неправилности углавном су се односиле на непосједовање или непотпуне декларације на намирницама, неиздавање рачуна, неистицање обавјештења о праву потрошача на рекламацију и непрописно вођење евиденције о набавци и продаји робе и пружању трговинских услуга, санитарно-хигијенске недостатке у већим објектима, непосједовање санитарних књижица од стране субјеката који послују са храном, робу са истеклим роком, као и на постављање привремених објеката без претходно прибављеног одобрења – рјешења од ЈПМД.

више...
16.06.2016.

У првој недељи јуна утврђено 879 неправилности

У периоду од 01. јуна до 09. јуна 2016. године инспекције које учествују у појачаном надзору (Туристичка, Тржишна, Инспекција рада, Здравствено-санитарна, Инспекција заштите простора и Инспекција за морско рибарство), вршиле су појачане контроле постављања привремених објеката у зони морског добра, законитости запошљавања и радних односа, контроле запошљавања странаца, испуњености услова за вршење дјелатности угоститељских објеката, трговине, издавања фискалних рачуна у угоститељству и трговини, укључујући и контролу поријекла и евиденције поријекла робе, санитарно-хигијенских услова у угоститељским објектима, објектима за колективни смјештај (хотели) итд.

више...
15.06.2016.

Забрана извођења грађевинских радова на територији Општине Будва

Извођење грађевинских радова на територији општине Будва забрањено је: за ексклузивну зону у периоду од 15.05. до 01.10.2016. године; за другу зону у периоду од 01.06. до 15.09.2016. године и за трећу и четврту зону у периоду од 15.06. до 15.09.2016. године.

више...
13.06.2016.

Контролисана градилишта на црногорском приморју

Током маја инспектори рада за област радних односа и запошљавања и инспектори рада за област заштите и здравља на раду организовали су заједничке инспекцијске надзоре на градилиштима на приморју, заједно са инспекторима за странце Управе полиције, по претходно утврђеном Плану рада.

више...