Мања слова Већа слова РСС
Топ вијести Најчитаније  

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Актуелности

21.09.2017.

Саопштење: Инспекција рада врши појачани надзор у Подгорици у циљу сузбијања сиве економије на тржишту рада

У периоду од 6. до 19. септембра 2017. године, Инспекција рада је у појачаном надзору у Подгорици извршила контролу у 157 објеката, који послују у оквиру 156 привредних субјеката. Том приликом утврђено је укупно 115 неправилности, при чему се највећи број односи на незаконито запошљавање (евидентирано 84 лица која су радно ангажована “на црно”). Међу тим лицима била су и четири странца, о чему је обавијештено Министарство унутрашњих послова – Сектор граничне полиције, у циљу предузимања мјера из своје надлежности.

више...
14.09.2017.

Саопштење: Одржан састанак представника Управе за инспекцијске послове и Завода за запошљавање

Саопштење: Одржан састанак представника Управе за инспекцијске послове и  Завода за запошљавање

У Управи за инспекцијске послове данас је одржан састанак којем су присуствовали директор Управе за инспекцијске послове г. Алија Кошута и директор Завода за запошљавање г. Суљо Мустафић, са сарадницима.

више...
05.09.2017.

Саопштење: Здравствено - санитарна инспекција извршила надзор на основу обавјештења домова здравља о одбијању вакцинације дјеце

У 2017. години, од јануара до 1. августа, на основу обавјештења домова здравља, Здравствено - санитарна инспекција је извршила надзор и основним судовима поднијела 38 захтјева за покретање прекршајног поступка против родитеља који су одбили вакцинацију дјеце према календару вакцинације.

више...
25.08.2017.

Састанак Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе

Састанак Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе

У циљу сумирања досадашњих резултата праћења љетње туристичке сезоне, 24.августа, 2017. године, је у Будви организован обилазак терена и састанак представника Управе за инспекцијске послове и Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе.

више...
25.08.2017.

Интервју Алије Кошуте, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Дан"

Интервју Алије Кошуте, директора Управе за инспекцијске послове, за дневни лист "Дан"

У Управи за инпекцијске послове упражњено је 120 мјеста за инспекторе и очекујемо да ће у наредном периоду бити обезбијеђена неопходна средства из буџета, која су предуслов за нова запошљавања, казао је у разговору за „Дан“ директор те институције Алија Кошута. Он је најавио да ће за вријеме његовом мандата фокус бити на сузбијању сиве економије, стварању лојалне конкуренције и заштити потрошачких и других права грађана.

више...