Manja slova Veća slova RSS

Aktuelnosti

21.09.2017.

Saopštenje: Inspekcija rada vrši pojačani nadzor u Podgorici u cilju suzbijanja sive ekonomije na tržištu rada

U periodu od 6. do 19. septembra 2017. godine, Inspekcija rada je u pojačanom nadzoru u Podgorici izvršila kontrolu u 157 objekata, koji posluju u okviru 156 privrednih subjekata. Tom prilikom utvrđeno je ukupno 115 nepravilnosti, pri čemu se najveći broj odnosi na nezakonito zapošljavanje (evidentirano 84 lica koja su radno angažovana “na crno”). Među tim licima bila su i četiri stranca, o čemu je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova – Sektor granične policije, u cilju preduzimanja mjera iz svoje nadležnosti.

više...
14.09.2017.

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Zavoda za zapošljavanje

Saopštenje: Održan sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i  Zavoda za zapošljavanje

U Upravi za inspekcijske poslove danas je održan sastanak kojem su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove g. Alija Košuta i direktor Zavoda za zapošljavanje g. Suljo Mustafić, sa saradnicima.

više...
05.09.2017.

Saopštenje: Zdravstveno - sanitarna inspekcija izvršila nadzor na osnovu obavještenja domova zdravlja o odbijanju vakcinacije djece

U 2017. godini, od januara do 1. avgusta, na osnovu obavještenja domova zdravlja, Zdravstveno - sanitarna inspekcija je izvršila nadzor i osnovnim sudovima podnijela 38 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv roditelja koji su odbili vakcinaciju djece prema kalendaru vakcinacije.

više...
25.08.2017.

Sastanak Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

Sastanak Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore

U cilju sumiranja dosadašnjih rezultata praćenja ljetnje turističke sezone, 24.avgusta, 2017. godine, je u Budvi organizovan obilazak terena i sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

više...
25.08.2017.

Intervju Alije Košute, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

Intervju Alije Košute, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list "Dan"

U Upravi za inpekcijske poslove upražnjeno je 120 mjesta za inspektore i očekujemo da će u narednom periodu biti obezbijeđena neophodna sredstva iz budžeta, koja su preduslov za nova zapošljavanja, kazao je u razgovoru za „Dan“ direktor te institucije Alija Košuta. On je najavio da će za vrijeme njegovom mandata fokus biti na suzbijanju sive ekonomije, stvaranju lojalne konkurencije i zaštiti potrošačkih i drugih prava građana.

više...