Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
13.10.2016

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija  “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

U utorak i srijedu, 11. i 12. oktobra 2016. godine, u hotelu “Aurel” u Podgorici, održana je regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”. Konferencija koja je bila posvećena uspostavljanju i jačanju regionalne saradnje u cilju unaprijeđenja tržišnog nadzora, održana je u organizaciji Uprave za inspekcijske poslove uz podršku Evropske komisije (TAIEX).27.12.2016.

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove sjutra, 28.decembra, počinje sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.Aktuelnosti

09.01.2017.

Pojačan nadzor hrane

Inspektori sanitarne inspekcije su u decembru Podgorici uzeli ukupno 13 uzoraka za analizu na prisustvo Listerije. Od ukupnog broja uzoraka, 11 je uzeto u unutrašnjoj kontroli, a dva uzorka su uzeta na uvozu. Uzeto je ukupno devet uzoraka gotovih proizvoda od mesa, dva uzorka mlječnih proizvoda (dvije vrste sira) i dva uzorka “Humana 1”, mlijeka za odojčad. Rezultati analiza svih uzoraka odgovarali su mikrobiološkim zahtjevima koji su definisani u Prilogu 1 Uredbe o mikrobiološkim kriterijumima za bezbjednost hrane (“Sl. list Crne Gore” br. 26/16).

više...
27.12.2016.

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Najava: Počinje pojačan nadzor u zimskoj turističkoj sezoni

Uprava za inspekcijske poslove sjutra, 28.decembra, počinje sa pojačanim nadzorom u zimskoj turističkoj sezoni 2016/2017. godine u cilju zaštite korisnika turističkih usluga i unapređenja cjelokupne turističke usluge.

više...
27.12.2016.

Saopštenje: Održana Konferencija posvećena zaštiti potrošača

Glavna tržišna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, Nada Đurđić, predstavila je oblast zaštite potrošača na konferenciji, koja je održana 22.decembra u okviru projekta „Unapređenje kapaciteta organizacija civilnog društva i sistema zaštite potrošača u Crnoj Gori „ZAŠTITI.ME““, koji finansira Evropska unija, a sprovodi CeMI, u saradnji sa partnerima Centrom za zaštitu potrošača (CEZAP), asocijacijom Queer Montenegro i Mrežom za afirmaciju evropskih integracionih procesa (MAEIP).

više...
23.12.2016.

Obaveze uvoznika sadnog materijala

Kako je ovo period kada se najviše uvozi sadni materijal voća i loznih kalemova, Fitosanitarna inspekcija upozorava sve uvoznike sadnog materijala voća, loznih kalemova, ukrasnog bilja da svoj uvoz planiraju u skladu sa važećim propisima koji pokrivaju ovu oblast.

više...