Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
13.10.2016

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

Saopštenje: Uspješno završena regionalna Konferencija  “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”

U utorak i srijedu, 11. i 12. oktobra 2016. godine, u hotelu “Aurel” u Podgorici, održana je regionalna Konferencija “Tržišni nadzor – praksa i izazovi”. Konferencija koja je bila posvećena uspostavljanju i jačanju regionalne saradnje u cilju unaprijeđenja tržišnog nadzora, održana je u organizaciji Uprave za inspekcijske poslove uz podršku Evropske komisije (TAIEX).09.11.2016.

U Upravi za inspekcijske poslove završeno angažovanje korisnika Pilot Programa „Stop sivoj ekonomiji“

U Upravi za inspekcijske poslove  završeno angažovanje korisnika Pilot Programa  „Stop sivoj ekonomiji“

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, dr Božidar Vuksanović i pomoćnik direktora, g. Zoran Magdelinić, 9. novembra 2016.godine, upriličili su susret sa korisnicima Pilot Programa "Stop sivoj ekonomiji“ , koji se sprovodi u okviru EU Projekta „Aktivne mjere tržišta rada za zapošljivost“.Aktuelnosti

05.12.2016.

Saopštenje: Kontrola bespravne gradnje

Uprava za inspekcijske poslove je u prethodnom periodu vršila pojačani nadzor u dijelu kontrole bespravne gradnje na cijeloj teritoriji Crne Gore.

više...
01.12.2016.

Saopštenje: Turistička inspekcija u novembru izvršila 534 nadzora

Turistička inspekcija je tokom novembra mjeseca izvršila 534 nadzora, u kojima je utvrđeno 275 nepravilnosti. Iste su se odnosile na: otpočinjanje djelatnosti bez odobrenja za rad, neispunjavanje minimalno tehničkih uslova za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, neutvrđene normative hrane i pića, neisticanje cijena usluga ili nedovoljan broj cjenovnika koji su dostupni gostima, neizdavanje fiskalnih računa, usluživanje proizvoda bez deklaracije i usluživanje alkoholnih pića licima mlađim od 18 godina.

više...
29.11.2016.

Uvoz piletine u Crnu Goru u 2016.godini

Veterinarska inspekcija vrši kontrolu uvoza piletine u Crnu Goru preko graničnih prelaza. U periodu od 1. januara do 31. oktobra 2016.godine, vršila je kontrolu ukupno 494 pošiljki, od čega je uzorkovano 136. Od toga je uzeto 250 uzoraka, od čega su četiri bila neispravna

više...
28.11.2016.

Saopštenje: Tutirstička inspekcija zatvorila ugostiteljski objekat zbog točenja alkoholnih pića maloljetnicima

Turistička inspekcija je 26. i 27.novembra, u saradnji sa Upravom policije - Odjeljenjem za maloljetnicku delikvenciju, u Podgorici, sprovela kontrolu točenja alkoholnih pića maloljetnicima u ugostiteljskim objektima.

više...
24.11.2016.

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Saopštenje: Uspješno završena TAIEX Radionica o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove i Evropska Komisija (TAIEX) su u utorak i srijedu, 22. i 23. novembra 2016. godine, u Hotelu „Aurel“ , održali radionicu o bezbjednosti igračaka na tržištu i kontroli kozmetičkih proizvoda.

više...