Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
09.11.2015

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list „Pobjeda“

Intervju Božidara Vuksanovića, direktora Uprave za inspekcijske poslove, za dnevni list „Pobjeda“

Pobjeda: Šta je pokazala i koji su rezultati pojačane inspekcijske kontrole u periodu sezone i koliko je inspektora bilo angaživano? Vuksanović: Uprava za inspekcijske poslove je i ove godine organizovala i sprovodila pojačan nadzor u turističkoj sezoni, koja je trajala od 15. maja do 03. septembra 2015. godine.08.07.2016.

Inspekcija zaštite prostora kontrolisala privremene objekte u zoni morskog dobra u Herceg Novom

Inspekcija zaštite prostora kontrolisala privremene objekte u zoni morskog dobra u Herceg Novom

U okviru pojačanog inspekcijskog nadzora u toku protekle nedelje Inspekcija zaštite prostora je izvršila pečaćenje četiri terase na šetalištu Pet Danica, Opština Herceg Novi, zbog neposjedovanja odobrenja za postavljanje privremenih objekata iz člana 116 Zakona o uređenju prostora i izgradnje objekata. Ugostitelji će otvoriti terase nakon dobijanja odobrenja koje izdaje JP Morsko dobro, a sve u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra Opštine Herceg Novi.Aktuelnosti

08.07.2016.

Inspekcija zaštite prostora kontrolisala privremene objekte u zoni morskog dobra u Herceg Novom

U okviru pojačanog inspekcijskog nadzora u toku protekle nedelje Inspekcija zaštite prostora je izvršila pečaćenje četiri terase na šetalištu Pet Danica, Opština Herceg Novi, zbog neposjedovanja odobrenja za postavljanje privremenih objekata iz člana 116 Zakona o uređenju prostora i izgradnje objekata. Ugostitelji će otvoriti terase nakon dobijanja odobrenja koje izdaje JP Morsko dobro, a sve u skladu sa Planom objekata privremenog karaktera u zoni morskog dobra Opštine Herceg Novi.

više...
07.07.2016.

U toku protekle nedelje utvrđeno 686 nepravilnosti

U periodu od 23.06 do 30.06.2016. godine inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru izvršile su 1.136 kontrola u toku kojih su utvrdile 686 nepravilnosti. U cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti subjektima nadzora su izrečene 284 mjere ukazivanja. Takođe, donijeto je 208 rješenja o otklanjanju nepravilnosti i 67 rješenja o zabrani rada.

više...
01.07.2016.

Podrška Slovenije Crnoj Gori u oblasti zaštite potrošača

U okviru bilateralne saradnje Crne Gore i Slovenije, u periodu od 27. juna do 1. jula 2016. godine, Upravu za inspekcijske poslove je posjetila ekspertska misija iz Slovenije, na čelu sa glavnom tržišnom inspektorkom gospođom Andrejkom Grlić, a diskutovalo se o temama iz oblasti zaštite potrošača.

više...
21.06.2016.

Zapečaćene terase ugostiteljskih objekata u Sutomoru

Inspekcija zaštite prostora je izvršila pečaćenje 17 terasa na lokaciji Sutomore, Opština Bar, zbog neposjedovanja odobrenja za postavljanje privremenih objekata iz člana 116 Zakona o uređenju prostora i izgradnje objekata. S tim u vezi a na osnovu člana 150 istog Zakona izvršeno je pečaćenje objekata do dobijanja odobrenja.

više...
21.06.2016.

Kontrolisani objekti stalnog i privremenog karaktera i turističke agencije

U periodu od 09.06. do 15.06.2016. godine inspekcije koje učestvuju u pojačanom nadzoru u primorskim opštinama izvršile su 1.138 inspekcijskih pregleda i utvrdile 666 nepravilnosti. Utvrđene nepravilnosti uglavnom su se odnosile na neposjedovanje ili nepotpune deklaracije na namirnicama, neizdavanje računa, neisticanje obavještenja o pravu potrošača na reklamaciju i nepropisno vođenje evidencije o nabavci i prodaji robe i pružanju trgovinskih usluga, sanitarno-higijenske nedostatke u većim objektima, neposjedovanje sanitarnih knjižica od strane subjekata koji posluju sa hranom, robu sa isteklim rokom, kao i na postavljanje privremenih objekata bez prethodno pribavljenog odobrenja – rješenja od JPMD.

više...