Manja slova Veća slova RSS

Aktuelnosti

20.02.2018.

Uspostavljanje sistema kontrole energetske efikasnosti proizvoda

Uprava za inspekcijske poslove, zajedno sa Ministarstvom ekonomije, radi na uspostavljanju sistema kontrole primjene propisanih zahtjeva za energetsku efikasnost proizvoda.

više...
19.02.2018.

U Upravi za inspekcijske poslove održana ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu"

U Upravi za inspekcijske poslove održana ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu"

U Upravi za inspekcijske poslove je, u okviru TAIEX podrške, održana dvodnevna ekspertska misija na temu "Borba protiv korupcije u zdravstvu". Prvog dana ekspertske misije pomoćnica direktora, gospođa Višnja Orban, predstavila je nadležnosti Zdravstvene inspekcije, oblasti u kojima postoji rizik od korupcije, kao i mjere koje inspektori preduzimaju. Takođe, glavni inspektor za javne nabavke, gospodin Hivzo Kajević, predstavio je nadležnosti Inspekcije za javne nabavke, kao i oblasti u kojima postoji rizik od korupcije i mjere koje inspektori preduzimaju. Ovoj misiji prisustvovala su dva eksperta iz Litvanije, koji su predstavili svoj sistem borbe protiv korupcije.

više...
19.01.2018.

Održana rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru

Dana 18.01.2018. godine u Privrednoj komori Crne Gore održana je rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru, na kojoj su učestvovali i predstavnici Uprave za inspekcijske poslove.

više...
08.12.2017.

Zajednička inspekcijska kontrola u Bugarskoj

Zajednička inspekcijska kontrola u Bugarskoj

Zdravstveno-sanitarna inspektorka Uprave za inspekcijske poslove, dr Karmela Mujičić, učestvovala je u četvorodnevnoj VISTART WP8 inspekcijskoj kontroli u Sofiji. Inspekcijsku kontrolu su u Medicinskom centru za suradnu reprodukciju "REPROBIOMED" LTD Sofija vršila ukupno četiri inspektora – dva gostujuća i dva domaća.

više...