Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Саопстења

05.11.2019.

Здравствена инспекција у овој години забранила рад у 14 здравствених установа

Здравствена инспекција је током 2019. године контролисала здравствене установе како у јавном тако и у приватном сектору. У здравственим установама здравствена инспекција је у складу са законом контролисла вођење медицинске документације, примјену одредби Закона о заштити права пацијената, поштовање радног времена од стране здравствених радника, контрола медицинских средстава и љекова. У апотекама је контролисано издавање љекова на рецепт и присуство фармацеута у апотекама. У свим здравственим установама контролисана је примјена одредби Закона о ограничавању употребе дуванских производа.

05.11.2019.

Тржишна инспекција за пет година извршила 2754 контрола у борби против пиратерије

Тржишна инспекција је у периоду од 2014. године до октобра 2019. године. у области заштите интелектуалне својине извршила 2754 контрола које су се односиле на заштиту ауторских и сродних права (промет оптичких дискова и коришћење софтвера) и заштиту жига односно робне марке у области индустријске својине.

29.10.2019.

Тржишна казнила два субјекта у контроли током друге нерадне недјеље

Тржишна инспекција, је у недељу 27.10.2019 гходине ,вршила инспекцијске надзор над примјеном прописане обавезе из члана 35а Закона о унутрашњој трговини да се трговина не може обављати недјељом.Резултати надзора говоре да је прописана норма у великој мјери испоштована јер је на цијелој територији Црне Горе у 24-часовном надзору пронађено укупно два субјекта надзора у прекршају, односно двије трговачке радње у Будви. У оба случаја, инспектори су због почињеног прекршаја изрекли новчане казне прекршајним налогом и то: правном лицу у износу од 1000€ и одговорном лицу у правном лицу 200€ (за два правна лица укупни износ казне је био 2400€) .

21.10.2019.

Трговци у великој мјери испоштовали нерадну недјељу

Тржишна инспекција, је дана 20.10.2019 године ,спровела инспекцијски надзор над примјеном прописане обавезе из Закона о унутрашњој трговини да се трговина на велико и трговина на мало не може обаљати недјељом и у дане државних и других празника одређеним законом којим се уређују државни и други празници. Резултати надзора говоре да је законска норма у великој мјери испоштована јер је на цијелој територији Црне Горе у 24-часовном надзору свих тржишних инспектора пронађено само три прекршиоца.

08.10.2019.

Саопштење: Прва нерадна недјеља у трговини 20. октобар

Подсјећамо све привредне субјекте који се баве трговином на велико и трговином на мало , на прописану одредбу члана 35 а Закона о унутрашњој трговини (“СЛ.лист ЦГ“,бр:49/08,04/38,38/19), чија примјена ступа на снагу од 14.10.2019 године , што практично значи да је прва нерадна недјеља је 20.10.2019 године.

03.10.2019.

Није кажњена „Еуро петрол“ већ „Еко петрол“ пумпа у Спужу у општини Даниловград

Обавјештавамо јавност, и извињавамо се компанији „Еуро петрол“ због грешке која је почињена у администрацији наше инспекције, јер је неправилност у квалитету горива заправо утврђена у „Еко петрол“ пумпи у Спужу у општини Даниловград, а не у „Еуро петрол“ пумпи у Даниловграду.

01.10.2019.

Тржишна инспекција спровела акцију заштите права интелектуалне својине у Бијелом Пољу

Тржишна инспекција спровела акцију заштите права интелектуалне својине у Бијелом Пољу

Тржишна инспекција, успјешно је спровела активности у оквиру кампање под називом "Дани заједничке акције" која предвиђа контролу примјене прописа који регулишу заштиту права интелектуалне својине, у сарадњи са инспекторима Управе полиције.

25.09.2019.

Саопштење: Успјешно завршен појачани надзор у љетњој туристичкој сезони

Управа за инспекцијске послове успјешно је спровела појачани инспекцијски надзора у љетњој туристичкој сезони у трајању од 8. јуна до 30. августа 2019. године. Посредством Координационог тијела за праћење туристичке сезоне биле су организоване активности четири инспекција ове управе: Туристичке инспекције, Тржишне инспекције, Инспекције рада, Здравствено-санитарне инспекције. У појачаном надзору ангажовано је 66 инспектора у шест приморских општина –Улцињу, Бару, Будви, Котору, Тивту и Херцег Новом.

28.08.2019.

Саопштење: Надлежности инспекција Управе за инспекцијске послове о примјени закона о ограничавању употребе дуванских производа

Управа за инспекцијске послове врши надзор над спровођењем закона о ограничавању употребе дуванских производа и то преко здравствено-санитарних, туристчких и тржишних инспектора.

15.08.2019.

Невраћање кусура – ситних апоена

Невраћање кусура – ситних апоена

Управа за инспекцијске послове је добијала жалбе потрошача које су се односиле на недостатак ситних апоена при враћању кусура у трговини, иако не тако често. Жалбе су подносили домаћи потрошачи. Међутим, не постоји законски основ на основу којег би Тржишна инспекција могла санкционисати трговца због невраћања ситних апоена.