Manja slova Veća slova RSS
>

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni

Saopštenje: Počeo pojačan nadzor u ljetnjoj turističkoj sezoni
Datum objave: 02.06.2017 13:26 | Autor: uip

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za inspekcijske poslove je juče, 1.juna, počela sa pojačanim nadzorom u primorskim opštinama Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi. 

Nadzor će se sprovoditi preko domicilnih i angažovanih inspektora iz Turističke, Tržišne, Inspekcije rada, Zdravstveno-sanitarne, Inspekcije zaštite prostora, koji će svakodnevno biti prisutni u primorskim opštinama, kao i u određenim planinskim turističkim centrima. U zavisnosti od stanja na terenu i problema koji se budu javljali, u pojačani nadzor će se po potrebi uključivati i druge inspekcije. Planirano je da na primorju bude oko 90 inspektora.

Pojačani nadzor će naročito biti usmjeren na kontrole postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra, zakonitost zapošljavanja i radnih odnosa, kontrole zapošljavanja stranaca, ispunjenost uslova za vršenje djelatnosti ugostiteljskih objekata, trgovine, izdavanja fiskalnih računa u ugostiteljstvu i trgovini, uključujući i kontrolu porijekla i evidencije porijekla robe, sanitarno-higijenskih uslova u ugostiteljskim objektima, objektima za kolektivni smještaj (hoteli), itd. 

Ovakvim nadzorom u turističkoj sezoni utiče se na povećanje broja zakonito zaposlenih lica, naplate budžetskih i lokalnih prihoda i broja registrovanih privrednih subjekata. Takođe, ostvaruje se i napredak kod evidencije robe i usluga u prometu, izdavanja računa, uplate dnevnih pazara. Sve to utiče na poboljšanje kvaliteta cjelokupne turističke ponude naše zemlje. 

PR Služba Uprave za inspekcijske poslove