Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Саопштење: Почео појачан надзор у љетњој туристичкој сезони

Саопштење: Почео појачан надзор у љетњој туристичкој сезони
Датум објаве: 02.06.2017 13:26 | Аутор: уип

Испис Штампај страницу


Управа за инспекцијске послове је јуче, 1.јуна, почела са појачаним надзором у приморским општинама Улцињ, Бар, Будва, Тиват, Котор и Херцег Нови. 

Надзор ће се спроводити преко домицилних и ангажованих инспектора из Туристичке, Тржишне, Инспекције рада, Здравствено-санитарне, Инспекције заштите простора, који ће свакодневно бити присутни у приморским општинама, као и у одређеним планинским туристичким центрима. У зависности од стања на терену и проблема који се буду јављали, у појачани надзор ће се по потреби укључивати и друге инспекције. Планирано је да на приморју буде око 90 инспектора.

Појачани надзор ће нарочито бити усмјерен на контроле постављања привремених објеката у зони морског добра, законитост запошљавања и радних односа, контроле запошљавања странаца, испуњеност услова за вршење дјелатности угоститељских објеката, трговине, издавања фискалних рачуна у угоститељству и трговини, укључујући и контролу поријекла и евиденције поријекла робе, санитарно-хигијенских услова у угоститељским објектима, објектима за колективни смјештај (хотели), итд. 

Оваквим надзором у туристичкој сезони утиче се на повећање броја законито запослених лица, наплате буџетских и локалних прихода и броја регистрованих привредних субјеката. Такође, остварује се и напредак код евиденције робе и услуга у промету, издавања рачуна, уплате дневних пазара. Све то утиче на побољшање квалитета цјелокупне туристичке понуде наше земље. 

ПР Служба Управе за инспекцијске послове